Vi er avgårde!!!

Endelig. Vi er igang.
Øyelokkene var tunge da klokka ringte idag morges klokken 07.30.
Vi hadde avtale med servicemann om at vi skulle møte på servicekaien til Rogaland Plastservice i morges klokken 09.00. Der skulle de stille med lift for rep av antenne i mastetopp.
Magne Nygård fra IKM Instrutek møtte som avtalt og fikk skiftet feste til antenne som avtalt. Takk Magne for god innsats. Windex falt ned like etterpå men dette skal vi fikse på veien. Det viktigste for oss var at VHF var tilbake på sporet igjen.

Det ble en hektisk dag på mandag, dagen før avreise. En oppdager alltid noe som en må få utbedret før avreise. «To do» lista er fortsatt lang, men alle tingene som MÅTTE gjøres før avreise er utført. Det andre får vi ta underveis. I tillegg så kommer lista helt sikkert til å bli påført med nye ting som dukker opp.

Det er vondt å reise fra folk som står deg nær. Fryktelig vondt. Vi har hatt mye besøk i båten de 3 dagene vi lå til kai i Stavanger gjestehavn. Fantastisk kjekt. Både kjente og ukjente har funnet veien til oss. Spesiellt etter at turen ble skrevet om i Stavanger Aftenblad. Enorm respons på bloggen og heftig aktivitet på både FB og SMS. Utrolig moro. Fortsett med dette, please.
Selv om vi «bare» skal være borte i 6mnd så er det likevel tungt å si farvel til våre nærmeste. Tårer har blitt felt og gode klemmer har blitt delt.
Dette gjør noe med oss. Hverdagene våre er som regel rutinestyrt. Vi har våre faste kollegaer som vi skal forholde oss til på jobb og daglige rutiner hjemme. Det er ett mønster som følger deg i mange år.
Når vi endrer disse rutinene eller gjør avvik utenom faste rutiner så blir en mer usikker i og med at dette er nytt for både deg og omgivelser. Det vekker oppmerksomhet blant dine nærmeste.
Den oppmerksomheten denne reisen har fått har utelukkende vært positiv. Overveldende. Det gjør noe med deg når en ser at så mange bryr seg.

Tusen takk alle sammen for gode hilsner og lykkeønsker.
Ord blir fattige.

Vi var avgårde fra Stavanger idag rundt klokken 10.30 etter rep av VHF. Været var på vår side med strålende solskinn, men med litt for lave temperaturer. Var minus 1 grad når vi satte avgårde idag. Fikk en flott seilas på lens til Egersund idag. Vinden kom etter noen timer og vi fikk en seilas opp mot 8 knop med kun storseil. Genakeren er ikke helt klar for å settes ennå, men kanskje på vår ferd over til Helgoland om vindrettningen blir gunstig.

Kom frem til Egersund i 19.00 tiden ikveld. Etter den obligatoriske ankerdrammen så ble det litt handling av matvarer. Vi tar en oppdatering av værvarsel i morgen tidlig for å sjekke at værvinduet ned til Helgoland de neste 48 timer er overkommelig. Ser pr. idag at der er meldt en del vind, kuling fra øst, helt sør i Nordsjøen, så om denne vinden ikke øker ytterligere i styrke til i morgen så setter vi kursen mot Helgoland i morgen formiddag.
For de av dere som følger oss på kartet så vil vi nok ikke være synlige på hele overfarten da det krever kontakt med mottakerstasjoner på land for å kunne vise vår posisjon i kartet. Når vi igjen nærmer oss land så vil vi igen dukke opp på kartet.

Tusen takk til alle som sender oss gratis meldinger på vår satelittelefon. Det er utrolig hyggelig å høre fra dere. Fint om dere skriver navnet deres i slutten av meldingen da vi ikke får opp hvem som er avsender. Disse meldingene vil vi alltid kunne motta uansett hvor vi befinner oss på kloden.

Ungene koser seg og alt er vel ombord.

Til slutt vil jeg gjerne sende min hilsen til mine elskede gutter, Fredrik og Sindre som er igjen hjemme grunnet skole og jobb. Savner dere masse. Kan knapt vente til dere kommer ned til oss. Sindre, tusen takk for flott melding på FB.
Min elskede mor: bøyer meg i støvet for at du har klart å finne ut av hvordan du sender melding her til oss på vår blogg. Var utrolig hyggelig. Gleder oss til du kommer på besøk. Håper så inderlig at du klarer å få med deg Randi og Halvor. Vi savner dere alle allerede.

Takker for oss for denne gang. Ny oppdatering av blogg i løpet av ett par dager.
Ikke glem å følge oss på vår facebookside «Langtur med S/Y Amalie».

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

6 svar til Vi er avgårde!!!

 1. Lilly Anne Larsen sier:

  Ønsker dere en fantastisk tur. For en opplevelse!

 2. God tur, Mette og resten av gjengen! Dåkkår e knall tøffe som gjør d som så mange av oss bare drømmer om! Kos dere og lykke til!
  Klem Silje

 3. Kjell Brosten sier:

  Så fint at alt (nesten) er i orden og dere kan fortsette drømmen mot et varmere sted langt der framme under horisonten.
  Sender deg en gammel Keltisk bønn som betyr mye for meg:

  Må din vei komme deg i møte.
  Vinden alltid være bak din rygg.
  Solens lys leke på ditt kinn.
  Regnet falle vennlig mot din jord.
  Og må Guds gode hånd hånd verne om deg til vi møtes igjen.

  God seilas.

Kommentarer er stengt.