Når får vi hellet med oss?

Stod opp tidlig idag for å komme oss avgårde på en gunstig tid. Ikke for tidlig og ikke for sent. 11 tiden ville være et ideelt tidspunkt for avreise. Vi har beregnet turen til Helgoland for å ta mellom 44-48 timer, avhengig av vind og vindrettning. Vi ønsker ikke å komme frem om natten.
Vi gjorde i morges de siste tingene for å gjøre båten sjøklar for etappen. Drillet nok en gang gjennom sikkerhetsprosedyrer, koblet fra landstrøm og kledde oss for norsk vinter på sjøen.
Mette er litt frysen av natur og liker å ha en behagelig temperatur inne i båten. Jeg ville egentlig reise nordover i disse 6 mnd vi skal være på sjøen, men min stemme talte visst ikke så mye mot Mette sin. Det viste seg at hun hadde både dobbel og trippelstemme når slike avgjørelser skulle tas. Jeg får likevel det siste ordet hjemme, og det er: Javel, kjære.

Når jeg koblet fra landstrømmen så forsvinner også strømmen til den elektriske varmeovnen vi har ombord, som på dette tidspunkt er den eneste varmekilden vi har når vi har landstrøm. Hun bestemmer seg derfor for å starte Webasto dieselvarmeren for å holde temperaturen oppe under overfarten. Jeg som da står på utsiden og har en koselig prat med Harald som har kommet innom til Egersund for å ønske oss god tur, på vei til Farsund med sin bobil, hører at Webastoen starter.
Etter noen minutter så stanser den… Et dårlig tegn. Aldri i livet om Mette har stoppet den fordi det ble for varmt ombord. Hun kommer opp i luka og sier at der kommer en feilmelding fra apparatet. Jeg kjenner at varmen ihvertfall begynner å stige i meg. Har en stygg mistanke om at dette ikke kun er noe som har blokkert utblåsningen på varmeren.
Feilmeldingen varsler at brennkammeret i varmeren er defekt. Haaaaallooooo…. Det er skjærtorsdag idag og vi trenger deler for å fikse dette. Sa jeg forresten at det er skjærtorsdag idag? Dette er ikke deler som vi bare stikker inn på Mix’en for å kjøpe.
Gjett om det ble godt mottatt når dette ble kunngjort blant mannskapet. Not. Stemningen ble umiddelbart trykket da jeg prøvde å forberede dem på at det muligens likevel ikke ble avreise idag.

De første jeg umiddelbart tenkte på som kunne ha disse delene var Varhaugs Diesel Elektro i Stavanger. Men det er fortsatt skjærtorsdag og alt er stengt. Jeg publiserte dette på vår gruppe på Facebook og det gikk ikke mange minuttene før min gode og trofaste arbeidskollega Sigve fra ScanTech ringte meg. Han kjente en som jobber i Varhaug Diesel Elektro og satte meg dermed i kontakt med Sveinung.
Sveinung, du har blitt mitt store forbilde. Sveinung fikset meg de rette delene og takket være min eldste sønn Fredrik, så fikk vi ved hjelp av hans kompis Ole Henrik, til å få transportert delene fra Stavanger til Egersund.

Delene er montert og brenneren er startet opp. Alt fungerer 100%.

Fredrik, Ole Henrik, Andy, Sveinung og Sigve. Tusen millioner takk for hjelpen. Dere har berget oss. En stor takk også til Johan Tore fra Tess i Egersund som var behjelpelig med spesialverktøy for demontering av brenner.

Da er vi på nytt klar for avreise, men nå er der varslet kuling fra sør i Skagerak.
Det betyr at vi må gå med vinden midt imot. Noe som er utrivelig med en seilebåt. Været kan vi ikke styre, så vi er usikker på om der blir avreise i morgen. Men uansett så er nå stemningen betydelig bedre ombord og alle er inneforstått med at været er en akseptabel grunn til å vente med avreise.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

11 svar til Når får vi hellet med oss?

 1. Gratulerer med å være på vei. Mye klær enda på kroppen, men shorts blir vanlig litt lengre sør:-) Dine spørsmål om delfiner kjenner jeg ikke til. Goe tur og tenk sikkerhet så går dette bra. Hilsen http://www.sycecilie.no , LCYD

 2. May-Brit sier:

  Det er bare så herlig å lese bloggen Knut Arvid. Du skriver så bra. Sigwe og jeg koser oss med å følge dere her. Hilser fra Sigwe og ønsker dere alle en god bedring. Dette er spennende, føler nesten vi er litt med.

  • Knut Arvid sier:

   May-Brit.
   Veldig kjekt at dere følger oss på bloggen.
   Takk for at du liker de som skrives. Hils såååå mye til Sigwe. Uten den hjelpen vi har fått av dere så ville ikke denne turen blitt det samme.

   Hilsen fra hele gjengen ombord i SY Amalie.

 3. Baard sier:

  Hei alle sammen. Kjekt dere endelig har kastet loss! Synd med webmaster, men det var jo greit at den røk mens dere lå i havn i Egersund. At dere fikk fikset dette på,skjærtorsdag var jo bare utroligmbra!! Ser frem til å følger dere videre! Hilser fra alle!

  • Knut Arvid sier:

   Hei Baard.
   Sååå kjekt å høre fra dere. Håper dere hadde det toppers i Lisboa. Tenkte mye på dere. Vil anta at temperaturen der var noe høyere enn det vi har hatt.
   Har vært skikkelig vinter lenge her nå. Til og med idag når vi er nesten kommet såpass langt sør i Danmark som til Esbjerg. Var 1 grad når vi sto opp i morges. Håper på å gå til Esbjerg i morgen.
   Håper dere har snappet opp noen ting fra Lisboa som dere kan anbefale oss når vi kommer dit.

   Hilsen fra Mette og Knut.

 4. syangerona sier:

  Så koselig å høre at dere har kommet dere av gårde! Vi ønsker dere en flott seilas og gleder oss stort til å følge dere!

  Gro og Fred, SY Angerona

  • Knut Arvid sier:

   Takk for det Gro og Fred.
   Vi følger bloggen deres også. Virker til å være utrolig spennende områder dere besøker.
   Håper båten fungerer ihenhold til forventningene.

   Hilsen Mette og Knut.

 5. kjetil sier:

  Syge bananer….! Dette er jo bedre enn påskekrimmen 🙂

  Fantastisk med gode hjelpere!

  Hilsen Simar(LI3331)

  • Knut Arvid sier:

   Kjekt å høre fra deg Kjetil. Hvor er dere?
   Ordentlig møkkavær i Egersund idag. Er meldt en nordlig kuling i morgen. Kan være gunstig, men vi tar en prat med Rogaland Radio før utreise i morgen for en oppdatert varsel da.
   Håper, om været tillater det, å være avgårde i 11.00 tiden.

   K.A.

   • kjetil sier:

    Hei Knut
    Ikke bare i Egersund det var dårlig vær i går… Vi gikk fra Årdalsfjorden til Hjelmeland for bunkring og videre til Randøy i surt vær og dårlig sikt.
    Ser meget bedre ut i dag.
    Hvor langt ut fra kysten er den meldt? Mulig den avtar ganske raskt når dere kommer sør av lindesnes? Fårhåpentlig blir det ikke så mye som først meldt.
    Vi drar muligens videre til Bjergøy på lørdag formiddag.

    Kjetil

   • Knut Arvid sier:

    Hyggelig å høre fra dere. Håper at dere koser dere på Bjergøy.
    Vi kom idag inn til en hyggelig liten fiskeby på vestkysten som kalles Hvide Sande.
    Utrolig sjarmerende plass.
    Vi valgte å gå inne her og ikke til Esbjerg som planlagt da der var varslet en sørlig stiv kuling idag og vi ville derfor gå så langt forholdene var tilrådelige. Er meldt samme vær i morgen, mandag, så vi får se hva vi gjør. Vinden får vi rett i trynet. Mette er ikke helt i form, har feber og greier, så om vi går videre kommer også litt an på hennes tilstand.
    Hva er planene videre?

Kommentarer er stengt.