Borkum, Nord-Tyskland

Grunnet daarlig med nettforbindelser saa faar vi desverre ikke blogget saa hyppig som vi skulle onske.
Vi reiste fra Esbjerg paa torsdag og gikk til Helgoland i vindstille saa det ble desverre ingen seiling. Helgoland er en öy som er kjent for tax-free handel. Mye billige drikkevarer. Mette lot meg ikke faa gaa i gatene alene 🙂
Det var en idylisk plass med veldig hyggelige folk.
Gikk fra Helgoland paa lordag og satte kursen sörvest mot Borkum. Fikk en stille overfart i, ogsaa denne gang, uten vind. Borkum har en koselig gaagate med restauranter paa rekke og rad. Havnen baerer preg av lite og ingen vedlikehold og det er ikke en plass som gjör at vi blir her lenge.
Paa mandag tar vi turen videre rett vest mot Vlieland. Haaper at vi faar noe seilevind.
Deretter vil vi pröve aa gaa innaskjers til Den Helder.

Haaper paa bedre nett en av de förste dagene slik at vi kan faa skrevet litt mer og faa publisert noen bilder.

Alt vel ombord og vi koser oss.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

5 svar til Borkum, Nord-Tyskland

 1. Arnfinn Pettersen sier:

  Halais igjen !
  Ska ikkje masa dokke heilt ud. Men nå ser eg atte både båden e fortøyd midt i sentrum (Mette har gjerna fortøyd K. A. og ?). Nå har dokke kryssa sykkelrutå mi (New Castle – Hoek van Holland – Tyskland). Holland e et fint, flatt og spennanes på sin måde, så kos dokke !

  Hilsen Arnfinn + Astrid

 2. Simon Andre Ekrheim sier:

  Hei. Jeg heter Simon Ekrheim og er far til Trym i 6b på Lassa skole. Trym kom hjem idag med en begeistret mine og fortalte meg om reiseeventyret deres og ville vise meg bloggen som de følger på skolen. Jeg er stum av beundring, dere gjennomfører det som for mange er og blir en drøm. Lykke til på ferden..

  Hilsen
  Trym og Simon(far)

  • Knut Arvid sier:

   Hei Simon.
   Beklager en noe forsinket tilbakemelding. Det er svært begrenset nett i det området vi seiler i så jeg håper at du er tålmodig.
   Er veldig kjekt å vite at du følger oss sammen med Trym. Dette er en tur som vi har planlagt lenge og som vi har drømt om enda lenger. Ting begynte å skje når vi for 2 år siden valgte å sette en dato. Tingene blir da lettere å vi får noe konkret å jobbe mot. Veien for å få til dette har vært lang og bratt. Vi har flere ganger vært i ferd med å gi opp. Men gir en opp så har en tapt.
   Vi har valgt å forsøke å gjennomføre det som mange snakker om, men hvor det som regel blir med snakket.
   Et lite tips: Om dere også går med en drøm om å gjøre noe lignende, så uansett hvor langt det er frem i tid, så sett en dato. Er det 5 år frem i tid så gjør det ikke noe, men som sagt, sett en dato. Stå ved denne datoen og ikke la den flyte.

 3. May-Brit sier:

  håper dere får seilevind videre. Det høres koselig ut i Borkum. Mye god mat og drikke. Godt å høre at alt er vel med dere alle, og at dere trives godt . Litt tidlig å gå hverandre på nervene ja. Nå vi jeg ønske dere fin seilas videre, så ser vi frem til mer info og bilder. klem fra May-Brit og Sigwe

 4. Kjell S sier:

  Trodde dere var på seiltur.:-) Greit å få testet motoren før kanalferden fra Den Helder til Haag. Det må bli litt av en opplevelse for skipper og mannskap. Forsøk å få et par dager i Amsterdam i alle fall. Byen er et oppkomme av ting å se så oppleve for store og små. Håper at Mette kan holde deg i tømmene. Mange «koselige» hus med røde lykter. Haag er også en by for store og små. Har vært i Amsterdam mange ganger, men ikke sms mye ute i kanalene. Gleder meg til å få lese reisebrevene deres. Fortsatt god seilas og varme hilsener til alle 5 fra Tordis og Kjell.

Kommentarer er stengt.