Groningen, Holland

Værvarslene for de neste dagene for området vi seiler i var igår ikke særlig oppløftende.
Kuling fra sør og sorvest, altså rett imot, de neste dagene. Ned med tysk gjesteflagg og opp med det Hollandske.Vi besluttet dermed å gå inn i kanalene i Holland for å heller ta de siste etappene ned til Amsterdam som noen sjarmøretapper. Blir nok mye putring for motor fremover.
Vi gikk fra Borkum idag tidlig klokken 07.00. Temperaturen ute var da 1,4 grader. Brrr… Men det var likevel herlig å komme videre. Borkum kunne ikke by på det store og havnen var trist. 7 km til nærmeste butikk. Å ligge til kai slik som det over tid gjør oss også rastløse. Og med begrenset tilgjengelighet av aktiviteter for barna på land så ble nok dagene litt lange og kanskje litt ampre for noen av oss. Men vi traff på andre seilere, hollendere i flertall, så vi fikk ihvertfall sosialisert oss noe.
Sebastian og Tobias ble engasjert med drageflyving.

Fikk en 3 timers etappe til Delfzijl i Holland hvor vi gikk inn i slusen før ferden fortsatte inn i kanalene. Vi følger en rute som heter Staande Mastroute. Som navnet tilsier så skal vi ved å følge denne ruten slippe å rigge ned masten. Dermed er den planlagte turen innom Den Helder foreløpig kansellert. Men Amsterdam blir det nok. Ja Kjell, Mette har lovet å ikke slippe meg for nær de røde lampene 🙂 Hva nå enn det betyr…

Kanalferden skal, om været klaffer, være helt fantastisk. Her får en oppleve Holland fra innsiden. Da får det så heller være at vi mister noen dager av fremdriftsplanen vår.
Vi la oss i ettermiddag til i Groningen og har hatt en byvandring allerede.

Ellers går livet sin vante gang ombord. Vi begynner å komme inn i fungerende rutiner som lekser med barna, leggetider, morgener og produksjon av isbiter til han «Knuts skarpe» ankerdram som ungene kaller det så fint. 
Ellers så sliter vi litt med stueplass ombord. Spesiellt etter at vi var på Helgoland. Mette har fylt opp heeeeele båten med kosmetikk… Jeg fikk såvidt sneket inn en liten flaske med lettøl 🙂

På Helgoland måtte ungene ha gymtime. Da ble det jogging sammen med læreren mens kapteinen måtte dessverre være igjen i båten for å ta tiden på joggerne. Øya er jammen ikke stor… Fikk knapt hente frem isbitene før de var tilbake fra joggeturen.

Forkjølelser og febertokter begynner å slippe taket og kapteinen begynner å få tilbake et velfungerende mannskap.
Kapteinen kommer fra idag å forsøke å legge besøkshavnene utenom tettsteder da der har sneket seg en viss skomani ombord.

Kommer vi innom tettsteder så er første spørsmål: er der skobutikk her… Og i Nederland, der er der skobutikker. Hva fetish… Har bondegårder kai tro?

Også her vi ligger nå er der dårlig nett og vi får kun laste opp noen faa bilder, til tross for gjentatte forsøk. Vil legge ut flere bilder så snart vi har ett fungerende nett.

Ellers så vil jeg igjen få takke dere alle som svarer på våre, til nå, få innlegg. Er fantastisk å vite at dere følger oss. Barna har også fått mange fantastiske svar på sine innlegg og dette vokser de veldig på. De vil også legge inn nye innlegg så snart vi har ordentlig nett igjen.

All for now and fair sailing.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

19 svar til Groningen, Holland

 1. Torbjørn Gjerde sier:

  Kjekt å følge med dere, ha en fin «kanalferie»!

 2. Arnfinn Pettersen sier:

  Halais igjen !
  Ser (onkel) Terje har kommentert at dokke snur grnt. for høy mast / for lav bru. Eg har kanalkartet fra ANWB med alle kanalene ned til Marseille med dybde, brohøyde og ant. sluser for hver kanal.
  Bare be om info eller få tak på kartet selv.
  Må jo bare legga meg flade og tilstå høg grad av misunnelse. – Goe tur videre !!!!

  • metterefvem sier:

   Hei Arnfinn 🙂

   Vi har fått tak i en bok som heter «Staande Masteroute» som vi bruker i kanalene. Denne har vært til uvurderlig hjelp nedover. Vi tar kontakt dersom vi trenger noe info, tusen takk for det :-). Vi koser oss alle sammen ombord og nyter eventyret!

   Klem

 3. Broremann sier:

  Hei, hei. Ser dere er på kanalferie. Dere skulle jo hatt en kanalbåt, ikke seilbåt. Ha en fin tur videre!!!!

  • metterefvem sier:

   Hei 🙂

   Vi koser oss på kanalferie ja, går fint med seilbåt det 🙂 Skal innrømme at det allikevel skal bli godt å få litt dybde under kjølen og vind i seilene… Håper alt står bra til hjemme!

 4. Torbjørn Lea sier:

  Hei på dere!
  Kjekt å følge dere på bloggen og ais. Ser ut som du skal passere endel bruer på din ferd, så ikke glem at du har noe på taket av båten! Fikk selv båten på sjøen igår etter slipping mandag. Var en kald opplevelse å spyle mandag i et par varmegrader og kuling fra Nord. God tur videre, alle sammen!

 5. Kjetil sier:

  Skip o hoi…

  Kjekt å høre at dere har en hverdagen dere også…men deres er bedre enn vår uansett… 🙂

  Knut… la de andre få ha gymtimen sin… så lenge du får tatt de vanlig løpeturene dine før frokost så er det jo greit! (NB! Husk å kjøp nye joggesko på turen… dempingen blir fort redusert ved mye bruk)

  1,4grader…. Så lenge du har mikro-fleec buksa som du handlet på Skagen ifjor så holder du deg nok varm.

  På bilde i sko butikken så ser vi ikke tegn til noe feber hos deg Mette ha ha… rart det der.
  Det er viktig med godt skotøy på tur… særlig når dere lot så og si samtlige sko være igjen hjemme!?

  Høres fint ut med kanaltur uten å ta ned masten (ka med VHF antennen… vil den flexe? 🙂 ) Håper dere tar en del bilder underveis. forventer lysbilde show ++ når dere er tilbake…

  AIS er flotte greier jeg har registrert min mail adr. hos «marinetraffic.com» og bare i dag(18.04) har jeg fått 5 mail(pling) ang. arrivals og departures (garnwerd,electra,zoutkamp…) Så vi følger med kan dere si…

  Skal hilse så mye fra Simon, Marius og Merete… Blir Ryfylke på oss i helga!

  Okay snakkes

  Kjetil

  • Knut Arvid sier:

   Hei Kjetil.
   Kanonkjekt å høre fra dere.
   Jeg får også oppdateringene på mail fra Marinetraffic.com i tilfelle jeg skulle glemme ut hvor jeg er… Årsaken til hyppige oppdateringer er at vi kan bli liggende foran en bru før åpning. Da blir det regsitrert som om vi har gått inn i denne havnen og mail sendes ut. Ser at det kan bli en del hyppige mailer når vi går i kanalene i og med at vi må vente på bruåpninger hele tiden.
   Jeg har ikke slitt ut joggeskoene ennå, men vi er dog i trygge hender. Er ikke noe problem å få tak i nye her i Holland.
   Micro-fleecen fra Danmark har absolutt gjort nytta si, men Mette prøver tilstadighet å minne meg på at der finnes noen bedre. Fatter ikke hvorfor:-)

   Kos dere masse i Ryfylke i helga og hils såååå mye til Merete, Simon og Marius.

   K.A.

 6. onkel Terje sier:

  Hei ,dere ette
  rlyste noen Quizz.Her er en som følger ;hvor stor er seilingshøyden på brua dere er i ferd med å gå under ved vei 388 og hva er mastehøyden på båten. 🙂 ser dere snur .

  • metterefvem sier:

   Hei onkel Terje 🙂

   Vi snudde aldri, men rygget opp pga at strøm og vind tok oss inn mot brua. Ventet på broåpning, noe som kan ta litt tid her! Håper alt står bra til hos dere 🙂 Setter pris på flere quiz!

   Klem

 7. Annemor sier:

  kjekt å høre fra dere gi meg beskjed hver gang tampen bindes på land er litt roligere da skobutikkene bør besøkes så ofte dere kan gla i dere go tur videre

  • Knut Arvid sier:

   Hei min elskede mor.
   Er sååå utrolig kjekt å høre fra deg.
   Jeg prøver bestemt å legge til langt fra skobutikker, men der er sterke krefter i båten og det er ikke alltid jeg klarer å overvinne de kreftene de andre står for.
   Gleder meg til du tar med deg mor til Mette og kommer på besøk til oss.

 8. Randi sier:

  Halloen.Tusen takk for den fantastiske bloggen du sender.Du er kjempeflink til å skrive.Gleder oss hver dag til å lese hvordan dere har det.Du må nok passe på å styre unna skobutikker med det skogalne mannskapet du har med på turen.her har vi samme kalde været som dere men håper jo på bedring.Ha en fin tur videre og vær forsiktige.Gla i dere.Mange goe klemmer oversendes herved fra mor og far på Sola.

  • metterefvem sier:

   Knut takker og bukker for de fine ordene 🙂 Kjekt at dere følger med oss på bloggen og ikke minst at dere skriver til oss! Heldigvis for meg er det en gjeng med skogalne unger ombord, så skobutikker blir det nok av. I dag har det faktisk vært litt varmere her, kjente et snev av vår – herlig 🙂 Gla i dere også! Mange gode klemmer til dere fra alle ombord på S/Y Amalie

 9. Randi sier:

  Heia dere alle.

  Kjekt med oppdatering og å høre at dere alle har det fint. God tur videre, og at det foregår i rolig farvann, er bra!

  • metterefvem sier:

   Heisann 🙂

   Kjekt at du følger med oss 🙂 Vi har det fint alle mann og koser oss. Skal passe godt på lillebror og holde han i tøylene underveis. Gla i dere. Klem fra alle ombord på S/Y Amalie

 10. May-Brit sier:

  hei, Mette ser veldig fornøyd ut på det bildet. ble det skokjøp?
  Hvis det er en liten trøst for dere, så er det bikkjekaldt her hjemme også. Og dere er jo på vei til sol og varme, her vet vi jo ikke om det går mot ny istid. Føles sånn.
  Dere er flinke med oppfølging av undervisningen, til og med gymmen blir ivaretatt. Skulle kanskje hatt de lærerne jeg også. Kos deg med kapteinens «skarpe» og nyt ferden gjennom kanalen.

  • Knut Arvid sier:

   May-Brit.
   Vet ikke om jeg ble så veldig trist av å høre at der var like kaldt der hjemme. Nå er omsider temperaturen her nede oppadgående. Er utrolig kjekt å lese innleggende dine.
   Håper at dere får mulighet til å ta turen til oss i løpet av turen.

 11. Arnfinn Pettersen sier:

  Halais !
  Må visst skjerpa meg, for nå havna min kommentar «under «Borkum»», så då så !

  Arnfinn

Kommentarer er stengt.