Middelburg, Holland

Vi kom i ettermiddag inn til en koselig liten by i Zeeland som heter Middelburg.
Vi gikk da ifra Bruinisse ved Willemstad. Bruinisse var en liten koselig havn hvor de har spesiallisert seg på oppdrett av muslinger.
Fulle av optimisme stod vi klar utenfor utsalget der i morges klokken 08.30 når de skulle åpne, men neida, de åpnet ikke og ikke var der liv i butikken og vi måtte videre. Der hang noen lapper på døra som sikkert hadde gitt en forklaring om hvorfor de ikke åpnet om vi hadde kunnet lese hollandsk. I nabohavnen av der vi lå så var der bygget opp en ny svær havn med alle fasiliteter.
I denne havnen så ligger der en forhandler av Hallberg Rassey. Dette er noen fantastisk flotte svenskproduserte seilebåter. Her var det bare å ta seg en tur og kikke til øyet ble stort og vått.
I samme havnen så var der også en egen dagligvarebutikk med det mest nødvendige for en videre seilas.
Men, der var også noe for han far… en skikkelig utstyrt båtutstyrsbutikk. Så da ble jo øyet stort og vått igjen. Heldigvis var Mette med slik at hun både fikk hindre meg i å hente Mastercard’et fra lomma, og i tillegg holdt meg med en serviett til å tørke tårene. Men noe fikk jeg jo handle. En ny pakning til Mette sitt private toalett ombord som tar inn noe vann når vi er i åpen sjø. Denne pakningen hindrer at dette vannet fyller opp skåla underveis. Så da var Mette fornøyd. Som takk for at jeg skaffet dette så fikk jeg lov til å kjøpe meg en ny sokkel til den ene lanterna som er tæret bort. Så nå er ihvertfall lanternene i orden. Etter diverse proviantering og handling på en overpriset båtutsyrsbutikk så var vi avgårde rundt klokken 11.00 i morges.

Dagen idag har vi seilet i store kanaler beregnet for komersiell trafikk. Kanalene er faktisk så store at vi fikk sette forseil og dermed fikk en liten følelse tilbake om hvordan det er å gå for seil igjen. Har vært mye putring for motor (jerngenua) og kjenner nå at det skal bli fantastisk godt å snart kunne sette seil igjen. Bare i kanalene så har motoren gått nesten 100 timer og vi har logget nesten 1000 nautiske mil.

I morgen, torsdag så er det slutt.
Da kommer vi ut av den siste kanalen ved Vlissingen på Zeeland og går ut i den engelske kanal.
Der gjenstår 5 stk lukkebroer og 1 stk sluse så er vi ferdige med de Hollandske kanaler og går ut i den engelske kanalen. Første stopp i den engelske kanal vi etter planen være Oostende i Belgia som vi forhåpentligvis kommer til i morgen kveld. Når en skal ut i den engelske kanal så er der mye som en må ta høyde for. Dette gjelder spesiellt strøm og strømrettning som må beregnes ut ifra tidevannet. Er ikke akkurat kult å gå i 3 knops motstrøm i 6 timer. Men, jeg mener å ha en viss kontroll på dette så det skal nok gå fint. Noe motstrøm må vi uansett regne med.
Deretter er turen planlagt å gå til Calais i Frankrike før vi skjærer over den engelske kanal til en havn sør av London. Hvilken havn det blir har vi ennå ikke bestemt oss for.

Idag har vi hatt en sur dag. Ihvertfall i ettermiddag. Idet vi kommer inn i Middelburg så åpner himmelens sluser seg og nå har jeg fått nok av sluser… 🙂
Det har regnet her i hele kveld og temperaturen både i vann og i luft er på hele 10 grader. Som om dette skulle stoppe Amalie og Sebastian…. Helt overraskende fant de frem badetøy og hoppet jammen i vannet for å bade… Brrrrrr.
Bilder av dette skal vi få lagt ut snart.

Er desverre ike så meget mer å formidle enn å igjen takke alle dere som kommenterer våre innlegg. Tusen takk.
Vi får desuten litt flere meldinger på vår satelittelefon nå, noe som er veldig hyggelig. Dette fungerer også som en bekreftelse for oss at tingene er i orden.
Ellers går livet som normalt ombord. Alle er friske og skolearbeidet holder tidsplanen. Takk til lærere og elever både fra Lassa og Kanikk som gir oss lekseplaner og kommentarer.
Mye av tiden i havnene går med til småreparasjoner ombord, men dette er noe som er tatt høyde for og som går greit. Listen over ting som må fikses ombord klarer vi å holde ajour.

Neste innlegg blir forhåpentligvis fra Belgia eller Frankrike såsant vi får ett nett som er stabilt nok.
Vi seiler fortsatt sammen med det hyggelige paret Jane og Torstein på båten S/Y Enzo fra Tønsberg.

All for now and fair sailing.

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

6 svar til Middelburg, Holland

 1. Svenn Fredrik sier:

  Hei Sebastian!
  Det høres kjekt ut. Savner å ha deg i klassen igjen.

  • Knut Arvid sier:

   Hei Fredrik 🙂

   Jeg har det fint og koser meg i båten! Savner deg også, blir kjekt når vi treffes igjen i 7. klasse.

   Hilsen Sebba

 2. Arnfinn sier:

  Halais saylors !
  Det tok sin tid før min siste kommentar ble moderert, så det var kanskje Sandnes-dialekten den sleid med? Og se hva dere har stelt til nå: Jeg gikk glatt over fra båtlivet til bobil-livet uten «abstinens». Men nå når jeg følger dere og ser kartet og bildene, får jeg skikkelig båt-dilla igjen! ! Og nå har dere Belgia! Husker det ikke var så bra vann der. Men dere har noe å glede dere til hvis dere kommer til Frankrike i morgen! Hilsen til alle ombord !!

  • Knut Arvid sier:

   Hei Arnfinn 🙂

   Herlig at du nå har fått båt-dilla igjen! Kjekt med båt vet du 🙂 Vi koser oss fremdeles masse ombord og gleder oss til nye eventyr hver dag. Ser frem til å komme til Frankrige i morgen, håper å nå England i løpet av helgen.

   Tusen takk for kommentarer, kjekt at du/dere følger oss 🙂

   Klem fra Mette og co

 3. May-Brit sier:

  takk til dere som gir oss oppdateringer, både i tekst og bilder. Så kjekt å følge med. Det blir vel bare bedre og bedre temperatur etterhvert for dere. Her var vi optimister en stund, nå blir det kaldere igjen. Blir kjekt å se hvor neste havn blir, om det blir Belgia eller Franrike. Send gjerne litt varme og godvær hjemover hvis dere kommer over noe. Ønsker dere en fortsatt god tur og forhåpentligvis vind i seilene etterhvert. 🙂

  • Knut Arvid sier:

   Takk for at du følger oss May-Brit. Fantastisk kjekt å lese kommentarene og tilbakemeldingene dine. Ja, jeg hører at dere har hatt noen fine dager hjemme. Det er dere vel undt. Om vi snart skulle få flott vær her hos oss så skal vi sende noe hjem til dere.
   Idag kom vi inn til Oostense i Belgia. Er en forholdsvis stor by med ca 80 000 innbyggere. Satser på å gå videre til Calais i Frankrike i morgen.
   Hils Sigwe sååå mye.
   Hilsen alle ombord i SY Amalie.

Kommentarer er stengt.