Oostende, Belgia

Vi var avgårde fra Middelburg i morges klokken 08.15. Var en tung morgen både værmessig og tungt å stå opp… Hadde veldig lyst til å sove lenge i morges, men vi måtte videre.
I går kveld så fant Sebastian og Amalie ut at de skulle bade. Vannet holder 9 grader så jeg var rimelig sikker på at dette ikke ville bli noe av. Mette tok med seg kamera og stillet seg klar til å ta noen bilder når de hoppet uti.
De hoppet uti med en gang nesten uten noen nøling. Jeg ble imponert.

Igår kveld var det skikkelig plaskregn til langt ut på natten. Har heldigvis vært opphold under hele overfarten til Belgia idag.

Vi har idag seilt i den engelske kanalen. Var deilig å få saltvann under kjølen igjen og mulighet til å sette fulle seil.
Den engelske kanalen viste seg idag slik jeg alltid har forestillet meg den, tåkete, store dønninger, mye trafikk, ja stort sett trist.

Turen ned til Oostense i Belgia var preget av mye motstrøm. Vi visste at vi ville gå i motstrøm om vi startet så tidlig, men ingen tabeller fortalte oss at den ville være sette hele 3 knop imot oss. Det betyr at vi har hatt en fart så lav som 4 knop. Det ble heldigvis noe bedre på slutten og farten steg litt.
I morgen satser vi på å gå ut i 7 tiden slik at vi forhåpentligvis får medstrøm videre ned mot Calais i Frankrike. Er en tur på ca 45 nautiske mil, så er vi heldige kan vi få den turen unnagjort på 5-6 timer. Der er meldt lite vind så det blir nok noen timer med motorseiling.

Til helgen er der meldt god vind fra nordøst, noe som er en ideel vindrettning for å seile over. Så foreløpig kan det se ut til at vi krysser den engelske kanalen over til UK på lørdag.

Oostende er en forholdsvis liten by med ca 70 000 innbyggere. Det er en forholdsvis sjarmerende plass, men dog ikke en by vi ville blitt i noe særlig lenge.
Vi har fått en tur opp i byens gågate, men det var akkurat når butikkene stengte.
Etterhvert som vi gikk oppover gatene og butikkene stengte etterhvert som vi passerte dem så lurte Tobias på om at de kanskje stengte på grunn av at der kom noen nordmenn gående som ikke hadde fått dusjet på en stund… Han var sikker på at butikkene ville åpne igjen når vi hadde gått forbi. De e herlige i den alderen.

Her er der stor forskjell på lavvann og høyvann. Opptil 5 meter.

Bildet er tatt nesten på lavvann og en kan klart se det mørke feltet på veggen som viser vannstanden ved høyvann.
I denne havnen ligger vi med baug mot flytebrygge og blåse akter. Nar vannet er på det laveste så har vi 10 cm med vann under kjølen. Men bunnen består kun av gjørme så det vil knapt merkes om kjølen går nedpå bunnen.

Skolen for barna ble idag litt amputert da de 2 ukene vi har hatt i Hollandske kanaler har ført til at barna har mistet sin sjøsykeimmunitet. De ble derfor i den engelske kanals dønninger, uvel. Det forsømte skolearbeid skal tas igjen senere.

 

 

 

 

 

 
Som sagt så går vi videre i morgen tidlig mot Calais i Frankrike.

All for now and fair sailing.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

10 svar til Oostende, Belgia

 1. Torbjørn Gjerde sier:

  Hei
  Nettopp lest meg opp på bloggen deres etter å ha vært borte et par uker. Veldig kjekt å lese, og en kan jo drømme om å gjøre noe lignende en gang…. Men dog i et roligere tempo! Dere opplever jo så utrolig mye på så kort tid at det skal noe til å fordøye alt.

  God tur over kanalen, ser fram til neste innlegg. Kanalen har jeg alltid sett på som en skummel plass å seile med all trafikken, strømmen og tidevannet. Har ikke vært der selv, det er sikkert ikke så skummelt når en er midt oppi det 🙂

  PS: Dere er utrolig flinke til å skrive på en måte som gjøre det kjekt og spennende å følge med!

  Hilsen Torbjørn Gjerde

  • Knut Arvid sier:

   Hei Torbjørn.
   Kjekt at du følger oss på bloggen og takk for flott tilbakemelding. Blir høyt verdsatt.
   Det blir med litt skrekkblandet fryd vi kommer til å krysse kanalen. Men som du sier, når en er midt oppi det så blir det nok ikke så skummelt. Gjelder bare å beregne tidevann og strøm skikkelig før vi tar avgårde.
   Avstanden mellom Calais og Dover er ikke mer en 20 nautiske så så tidsmessig så bør det være gjort på ca 3 timer om en treffer riktig på strømmen. Kryssingen av selve seperasjonssonen bør være unnagjort på en god time. Da er det verste gjort. Bommer vi på strøm så er ikke det så farlig, men vi ønsker ikke å ligge å rote for lenge i sonen med den vannvittige trafikken som er der.

   Hils din kone og håper at dere fortsatt følger oss. Håper at dere fikk en fin påske i fjordene i Ryfylke.

   K.A.

 2. Klasse 8G sier:

  Hei Amalie!

  Hvordan var badet? Her hjemme er det flott vær, men fremdeles ikke badetemperatur. Vi skal øve på 17.maisanger, fordi vi skal bli den flinkeste klassen i toget. Håper du skriver til oss snart.
  Hilsen 8g i klassenstime 🙂
  Bon Voyage!!

 3. Randi sier:

  Hallo alle sammen, og gratulerer med dagen til Mette! Har nettopp lest bloggen og sett de fantastiske bildene dere har tatt. Det ser ut som om dere har det kjempeflott. Tøffe unger som bader i 9 grader. Her hjemme går alt bra. Været har vært fint så vi er fornøyde med det. Ha en fin tur til Frankrike. Håper dere får tak på en kake til bursdagsbarnet. Kos dere masse. Gla i dere. Klem fra mormor og morfar.

  • Knut Arvid sier:

   Tusen takk for gratulasjonen 🙂 Vi kosa oss masse i går, var ute å spiste en bedre middag. Er fremdeles usikker på om vi går over til England i dag eller i morgen, men stemningen heller vel mot at det blir søndag. Vil i så tgilfelle bruke dagen på å se oss litt om og kanskje litt shopping :-). Håper dere har det bra hjemme og at det fine været dere har hatt fortsetter! Gla i dere. Klem fra Mette og co

 4. onkel Terje sier:

  Gratulerer med dagen til oss begge 2 Mette ,håper at bølgene ikke er for store så at du klarer bløtkake hilsen han onkel .

  • Knut Arvid sier:

   Takk i like måte onkel Terje 🙂 I går hadde vi en fin overfart fra Belgia til Frankrike. Ble lite av bløtekake, men har to gutter ombord som skal bake sjokoladekake til sin mor snarlig… Håper du hadde en fin dag i går 🙂

   Klem fra Mette

 5. Grethe sier:

  Kjære Mette,
  Du gratuleres herved med dagen i dag fra alle din kolleger
  stor klem

  • Knut Arvid sier:

   Tusen takk Grethe 🙂 Så gode dere er som husker det! Håper alt står bra til på jobb og med deg og dine. Nå er vi i Calais i Frankrike, tror vi blir her til i morgen før vi setter kursen mot England. Ha en riktig god helg, håper dere får samme fine været som dere har hatt hjemme den siste uka. Klemmer fra Mette

 6. Kjell S sier:

  Mens dere seiler i motstrøms og regn, har Tordis og jeg +28 i Arlington, Virginia. Vi er i USA for tiden for å besøke vårt nyfødte barnebarn, Hedda. Hun er aldeles nydelig. Selvfølgelig vil vel en stolt morfar si.
  Dere må ha hatt noen aldeles herlige opplevelser så langt på reisen. Føler nesten at jeg har vært med på den. Dere er så flinke til å beskrive opplevelsene. Særlig skobutikkene til Mette. Å krysse kanalen over til UK kan by på enkelte problemer selv for en stor båt.
  Fair sailing my friends.
  Kjell

Kommentarer er stengt.