Tobias side: På vei til Belgia.

Nå har jeg vært i Nederland ganske lenge. Jeg har reist gjennom hele landet i kanalene. Jeg var noen dager i Amsterdam. Det er Nederlands hovedstad. I Amsterdam var jeg på Madame Tussaud voksmuseum og terrormuseum. Vi var mye rundt og kikket i byen, det var veldig mange Mc Donalds og suvenirbutikker der. Det var et tivoli som ligger midt inne i Amsterdam på Dams plass. Der var det noen svære karuseller, loddboder og boder som solgte forskjellig mat. Jeg smakte belgiske vafler med softis.

Jeg syns det har vært kjekt å være i kanalene i Nederland. Her har det vært mye fint å se på og mange broer og sluser. Det har gått fint å ha skole i kanalene fordi det ikke har vært bølger her.

Etter Amsterdam har jeg vært i mange andre byer som for eksempel Dordrecht. Der var jeg med på feiringen av den nederlandske nasjonaldagen – Queens Day. Da var det mange boder overalt i gatene. Der solgte folk mange rare ting. Det var mye folk i gatene og musikk. Dette var på en mandag og jeg fikk fri fra skolen. Jeg hadde hatt skole på søndagen istedenfor. Vi var ute å spiste, fikk is og hadde kjempefint vær. Jeg var også i en stor kirke, der jeg gikk opp 275 trappetrinn for å komme til toppen av kirketårnet. Der oppe kunne jeg se utover hele byen J.

Nå er jeg kommet til Oostende i Belgia, skal kanskje reise videre til Frankrike allerede i morgen – fredag. Skriver snart igjen. Tusen takk til alle som skriver til meg. Er kjempekjekt.

Dette innlegget ble publisert i Tobias side. Bokmerk permalenken.

11 svar til Tobias side: På vei til Belgia.

 1. Joakim sier:

  Hei Tobias:)

  Ser ut som om dere har en fantastisk tur! Hadde båten gått litt raskere så kanskje jeg hadde vært skikkelig misunnelig på deg;)

  Men tenkte det er min plikt som søskenbarn og lære deg noen triks ang. skolen. Når du går på skolen hjemme så får du jo anmerkninger, sånn fungere det ikke i båten. Så hvis skolen begynner kl, 09.00 så får du ikke anmerkning hvis du møter opp kl. 12.00. Men ikke si til Knut og Mette at det var jeg som sa det;) Tror ikke de helt har kommet over når jeg ga dere is til frokost ser du, fikk jo aldri passe dere igjen:( :p

  Ellers har jeg hørt at delfin er kjempe kult å fange, så neste gang de svømmer med båten, så ville jeg prøvd å stupt uti å fangt en!:)

  Håper dere har en veldig kjekk tur, ser ut som dere koser dere på bildene hvertfall!!:)

 2. christian sier:

  hei tob jeg savner deg veldig
  hadde du det gøy på 17.mai
  når dere kommer hjem da står jeg på kaia og veter på dere
  håper dere får det bra videre på turen
  det er veldig kjedelig på skolen uten deg
  hilsen din beste venn christian

  • Knut Arvid sier:

   Heisann Christian 🙂

   Jeg hadde det gøy på 17 mai, spiste mye is og kosa meg. Hadde du en fin 17. mai? Jeg håper at du hadde det fint.

   Det blir veldig kjekt å komme hjem igjen dersom du står på kaien og venter på meg! Savner deg mye og gleder meg til å se deg igjen 🙂 Håper du har det bra!

   Hilsen din beste venn Tobias

 3. 4B sier:

  Hei igjen Tobias
  Vi har lest og sett på bilder at du har vært i England også. Har du lært deg masse engelsk? Hvordan skal dere feire 17.mai? Gleder du deg til det? Du er heldig som får besøke mange byer mens vi er på skolen. Prøvde du karusellene på tivoliet?
  Smakte belgisk vaffel godt? Aleksander lurer på når du må stå opp om morgenen. klassen ønsker deg god tur videre!

  • Knut Arvid sier:

   Hei klasse 4b

   Jeg har ikke lært så mye engelsk, men lærer nok mer etterhvert. Vi feiret 17.mai i Cameret Sur Mer i Frankrike. Det var ikke som å feire 17. mai hjemme. Jeg måtte ikke stå tidlig opp og gå i tog, men fikk sove litt lenger og hadde en kjempegod frokost i båten. Spiste masse is og var på resturant om kvelden og koste oss :-).

   Jeg prøvde ikke karusellene på tivoliet, men tok lodd da jeg hadde lyst på den ene premien som var en liten firehjuling. Den belgiske vaffelen var veldig god, kunne gjerne spist mer av det!

   Jeg må stå opp kl 08.30 om morgenen fordi skolen begynner som regel kl 09.00.

   Håper at dere alle har det bra 🙂

   Hilsen Tobias

 4. Torbjørn Lea sier:

  Hei Tobias!
  Veldig kjekt å følge opplevelsene dere har. Amsterdam er jo en kjekk by, ja.Regner med du la merke til alle syklene i all slags varianter og. Tove og meg var i Amsterdam rett før påsken og koste oss skikkelig i den byen. Håper overfarten til England går greit og at du slipper sjøsyke.
  Ha det bra, sålenge, og skriv ivei her på bloggen. Du skriver godt!

  • Knut Arvid sier:

   Hei onkel Torbjørn 🙂

   Det var mange rare sykler i Amsterdam og folk syklet overalt. De hadde dårlig Mc Donalds i Amsterdam, det var ikke engang toalett der. Jeg har ikke vært så mye sjøsyk i det siste, så turene har gått fint. I morgen skal vi kanskje reise til Spania og det blir en kjempelang tur – skal da være på sjøen i ca 60 timer ihvertfall.Håper at alt er bra med dere 🙂

   Klem fra Tobias

 5. Andreas Løvås Pundsnes sier:

  Hei Tobias 🙂
  😀
  Smakte det godt med belgisk vaffel med softis? 😎
  Jeg har vært syk i en hel uke. 😦
  hilsen Andreas

  • Knut Arvid sier:

   Hei Andreas 🙂

   Det var godt med belgiske vafler! Har smakt masse forskjellig god is på turen så langt.

   Håper du er frisk og rask nå og at du hadde en fin 17. mai.
   Kjekt at du skriver til meg 🙂

   Hilsen Tobias

 6. Randi sier:

  Hei knibekongen!
  Ser ut som du har det storveis ombord, skulle ønsket jeg kunne vært der. Håper du får gjort litt lekser og trimmet litt inn i mellom. Du tar vel en joggetur iblant. Lurte på en ting, den belgiske vaffelen med is du hadde, var den varm og med sjokolade saus. Det er det beste jeg vet!
  Kos deg videre Tobias!

  • Knut Arvid sier:

   Hei tante Randi 🙂

   Jeg har det fint på båten, får gjort lekser/skole og har litt gym. Det blir sikkert mer når vi kommer i varmen. Mye svømming da… Det var ikke sjokoladesaus på deb belgiske vaffelen, men den var jysla gode. Kos deg i Barcelona 🙂

   Klem fra Tobias

Kommentarer er stengt.