Brighton, England

Vi var avgårde fra Dover i morges klokken 06.00. Dette for å dra nytte av de kraftige strømningene som setter i kanalen.
Planen var å gå til Langney i Eastborne. Dette var en etappe på ca. 40 nautiske. Da vi kom ut av Dover havn og fikk lagt båten på rette kurs så fikk vi en meget gunstig vind fra sør og fulle seil ble satt. Vindstyrken lå mellom 4-6 m/s, noe som er svært gunstig på kryss. Ihvertfall for SY Amalie. Logget fart opp mot 9 knop i de beste vindkastene.
Dette gikk sånn unna at vi seilte rett forbi hele Eastborne og planla heller og gå til neste havn som var Newhaven. Tror du jammen ikke vi seilte rett forbi den også. For en herlig seilas. Vi endte tilslutt opp i Brighton etter å ha tilbakelagt nærmere 70 nautiske mil.

Brighton gjestehavn er helt fantastisk, men samtidig ikke en havn jeg vil til igjen. Havnen har alle fasiliteter som internett, strøm, vann og det som trengs. Men det kostet også 34 pund å ligge her for en natt og ingen av fasilitetene virker. Dette er den dyreste havna så langt på turen. Strømmen på brygga er der rift om da kun 4 av 20 uttak virker, i tillegg så får du bare 6 amp ut av stikken. Alle vannslangene og koblingene var ødelagt og vi var tomme for ferskvann når vi kom inn i havnen og trengte sårt noe vann til å vaske illeluktende armhuler. Internettet kostet i tillegg 8 pund for å bruke for 24 timer ved pålogging trådløst fra båten. Dekningen var meget bra, men etter at du hadde betalt så gikk det knapt å bruke det da dekningen fallt til 15%. Forbaska luringer.
Ikke nok med det, på vei inn i havna her, når vi skal fire storseilet, så klarer jaggu jeg å trø over oppe på dekk slik at ankelen nå har blitt dobbelt så stor som vanlig. Når vi så har ligget i havna en liten time og jeg oppdager at ingen av fasilitetene virker så kommer det en tulling i halvplan med en Fairlane 45 rett forbi oss. Da stod røyken ut av ørene mine. Da fant Mette og barna ut at de skulle gå en tur opp i byen å kikke. Smart trekk av de.

Jane på S/Y Enzo, som vi fortsatt har følge med, er sykepleier og kom med støttebandasje. Tusen takk Jane.
Som mannfolk flest, så trengte jeg nå trøst. Masse trøst. Mette hadde jo dratt til byen og hun er, sammen med min mor, verdens beste trøster 🙂 så der var der jo ingen trøst å få.
Så da var det bare en ting å gjøre, ringe min mor. Tusen takk mor, det var godt å få snakke med deg. Jeg hadde jo selvsagt ringt deg uansett! Glad i deg.
Mette sier at dette er nok en smule dramatisert, men det er jeg heeeelt uenig i 🙂 Bare spør min kjære mor.

Der er et heftig trykk ombord til å ta toget inn til London i morgen. Der er meldt et godt vær i morgen og vi må komme oss til Portsmouth hvor vi håper på å få en reparatør ombord til å skifte plotteren og VHF’en. Dette er en garantijobb og vi sliter med å få leverandøren med på dette. Om vi utsetter turen til Portsmuth til onsdag og heller tar ett tog til London i morgen er usikkert. Men der er meldt drittvær fra onsdag så det beste hadde nok vært å få tatt avgårde i morgen.
Turen til Portsmouth fra Brighton er på ca 45 nautiske. Uansett vil vi ikke være avgårde i morgen før i 12 tiden da strømmen setter i riktig retning da.

Jeg noterer meg også at AIS,en i det siste ikke oppdaterer seg på kartet så ofte som den skal. De siste 12 timer så ser det ut som vi ligger stille i Dover Strait. Så når dere trykker på kartet på forsiden så er det ikke sikkert at dere får opp den virkelige posisjonen.


Vi har idag krysset null-meredian og ligger nå på den vestlige halvkule.
Ennå har vi ikke fått utbedret satelittelefonen slik at vi kan motta SMS, men vær snill og fortsett og sende slik at når vi først får denne opp å gå igjen så vet vi det.

 

Alt vel ombord og alle er friske. Skole og undervisning har blitt en rutine, men tidspunktet for undervisning kan variere noe da der har vært tilfeller av at sjøsyken har lurt seg ombord til ungene.

All for now and fair sailing.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

3 svar til Brighton, England

 1. Randi sier:

  Hallo igjen. Var litt engstelig ei stund da dere lå stille så lenge utenfor Dover ifølge kartet. Godt å lese at probleme ligger framdriften på kartet og ikke hos dere. Stakkar Knut som var så uheldig å trø over. Det er jo skikkelig vondt, var bra at det var en kyndig person som kunne jobben sin. Mater ungene krabben ennå eller går det bra nå? Er skikkelig spent på om det blei togtur til London , eller om dere dro videre sørover. Venter spent på neste blogg. Du, Knut , er en reser å skrive. Det er så koselig å lese. Ha en fin tur videre og vær forsiktige. Gla i dere. Klemmer fra mormor og morfar.

 2. May-Brit sier:

  Enig med Randi, knallkjekk lesing. Og hun skriver bra hun også. Det var da jammen godt du fikk ringt mor og fikk trøst der da. God bedring med foten, håper det gir seg raskt, bare for å trøste litt, sånn kan ta tid. Da er jeg spent på om det ble London eller om turen gikk videre. Barcelona høres herlig ut, da tenker jeg dere får godvær, men forhåpentligvis så kommer det noe før den tid. Barcelona er en herlig by. Mette, mye shopping, god mat og vin. Ønsker dere en riktig god tur videre.

 3. Randi sier:

  Igjen knallkjekk lesning. Synes dere ligger litt dårlig ann sånn tidsmessig.Husk vi er 4 unge spreke damer som har kjøpt flybilletter og overnatting i Spania. 18.mai klokken 15.00 sitter vi på kaien og dingler med beina og venter på dere i Barcelona, vi gleder oss sååånnn…
  Synd med foten din, ja mor sa at du hadde ringt og trengte trøst. Hun sa at du mente det var alvorlig og hadde enorme smerter som du beit i deg. Du fortalte hvor hoven foten var, hvilke farge den hadde hvor, ja mor sa du snakket om denne foten i godt over 20 minutter.Stakkers sønnen hennes. Men hvis Mette klør deg litt på ryggen, ungene blåser litt på og du får noe godt i magen, så går det nok bra, du e jo mann…
  Hils alle ombord.

Kommentarer er stengt.