Falmouth, England

Vi kom ikveld inn til Falmouth som ligger helt sørvest i England. Herifra så vil vårt neste stopp være Brest i Frankrike. Vi kommer da til igjen å krysse den engelske kanal på en etappe som totalt er på ca. 135 nautiske mil. Blir vær og vind gunstig så bør denne etappen være unnagjort på 18-20 timer.

Vi gikk på fredag avgårde fra Yarmouth klokken 05.00 for å dra nytte av medstrømmen. Og det gjorde vi til de grader. Vi holdt en periode over 11 knop. Med selvsagt god hjelp av vinden. Vi fikk en fantastisk seilas med vinden inn aktenfor tvers med en styrke mellom5 og 7 m/s. I og med at vi også over en 4 timers periode hadde over 3 knops medstrøm så kom vi inn til Dartmouth nesten 3 timer tidligere enn planlagt. Vi hadde da tilbakelagt ca 80 nautiske mil.
Å komme inn i innseilingen til Darthmouth var som å komme inn i en idylisk havn i den Italienske reviera. Fantastisk idyllisk. Her lå der båter for anker overalt, i tillegg til flere flotte havneanlegg. Fargerike og flotte hus lå tett i tett oppover fjellsidene på begge sider av den trange innseilingen.
Her skule vi veldig gjerne vært lenger, men vi ligger nå så langt bak skjema at vi desverre måtte videre.

Klokken 07.00 i morges forlot vi denne flotte plassen og satte kursen mot Falmouth. Det er en etappe på ca 70 nautiske. Vi er nå i et område hvor strømmen har liten eller innen innvirkning på farten I løpet av de 10 timene vir ar under seil idag så hadde vi på det verste en motstrøm på 1 knop. Absolutt til å leve med.

Falmouth er i seilermiljøet en kjent plass. Her bygges blant annet svære seilyachter og det er også et berømt område hvor jolleseiling i alle klasser med utøvere fra hele verden samles. Flere seilgrener skal under OL i London blant annet avvikles i dette området.

Vi har ikke fått vært oppe i byen ennå, men vil få tatt en tur opp dit i morgen.
Er noe usikkert når vi kaster loss og setter kursen mot Brest. Er mulig vi tar en nattseilas over til Brest for å være sikre på å være fremme i dagslys.
I følge værvarslingene så kan det se ut som om vi får ett værvindu i morgen ettermiddag, men dette er usikkert ennå. Men vi håper uansett på å få komme oss avgårde så snart som mulig.

Netter her i Falmouth er veldig dårlig så det blir desverre ingen bilder denne gang. Vi håper på bedre nett i Brest og skal få lagt ut bilder da.

Eller går ting i det vante ombord.Ungene gjør skolearbeid og maser om når vi er fremme til kai. Når vi da endelig er fremme til kai, så går de ikke i land, men fortsetter å sitte i båten. De e herlige i den alderen.
Det ene toalettet gikk igår tett etter at en person ombord (skal ikke si navn) hadde vært meget raus med papiret. Valget denne personen fikk var å ta oppvasken en uke eller være med kapteinen å skru dette fra hverandre og reparere det. En skikkelig drittjobb som fort kan ta noen timer. Det ble oppvask i en uke. Klarte heldigvis å reparere toalettet uten å måtte åpne opp hele greia. Er mye stønning nå når denne personen må ta oppvasken i en uke 🙂

Været har di helgen vært nydelig, men det er fortsatt kaldt. I morges var temperaturen 3 grader ute. Var nattefrost på land. Vi får bare komme oss videre sør i en fart.

Vive la vie.

All for now and fair sailing.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.