Mens vi venter på været.

Camaret-Sur-Mer i Frankrike er ikke den verste plassen å vente på et værvindu til å krysse Biscaya. Var planen å reise tidlig i dag da det igår så ut til å være et bra vindu til å komme videre. Da vi sjekket igjen i morges så hadde dette, irriterende nok, endret seg i negativ retning til kuling fra nordvest i nordre Biscaya. Dette betyr at vi får vinden rett imot oss. Vi avventer derfor litt til. Tar en ny oppdatering i ettermiddag og håper på å ta avgårde før mørket faller på idag.

Vi hadde en koselig dag igår på 17. mai. God frokost og en vandring inn til «byen» med tilhørende is og franske pannekaker. Snadder. Franskmenn er virkelig dyktige på søtsaker, derfor håper jeg ikke at vi blir her altfor lenge… Kan jo ikke være sunt. Dagen ble avluttet med en god middag ute hvor vi hadde topp selskap sammen med Jane og Torstein fra Enzo. Maten var veldig god, men innholdet på tallerknene kunne vært noe mer, så da måtte jo middagen avsluttes med en velsmakende dessert. Ble en tidlig kveld i og med at vi regnet med å ta tidlig avgårde idag.

Igår var også en dag preget av hjemlengsel blant alle ombord. Det er en dag som forbindes med å være sammen med dine nærmeste og kos og hygge sammen med dem. Fredrik og Sindre og øvrig nær familie er igjen i Stavanger og det var veldig tungt å ikke se dem denne dagen. Fikk likevel en prat med dem og det var godt. Mor og svigerforeldre var også dypt savnet.
Men idag er alt så meget bedre og vi er klar til ny dyst.

9 grader her i morges og masse regn i natt, som heldigvis har gitt seg i løpet av dagen. Benytter tiden til å få gjort litt på båten. Når denne kulingen gir seg så ser det ut som om vinden vil bli svært svak når vi krysser over. Dette kan føre til at det kan bli mange timer for motor under overfarten. Dermed blir det en grundig kontroll på motor og gear. Vi skal fylle opp dieseltankene slik at vi uansett har nok diesel ombord til i verste fall kunne krysse hele Biscaya for motor.
Vanntankene skal fylles med ferskvann da jentene ombord bruker mer vann her enn de gjør hjemme… Det føles ihvertfall slik.

Litt bilder:

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

1 svar til Mens vi venter på været.

  1. Arnfinn sier:

    Hiv-hiv! Godt jobba ! Ser dere er over Biski ! (Kl.er nå 20.56 i Marbella). Håper dere hadde en fin overfart ! ? I dag er det bare mandag, så det er forts.et håp for at vi kan treffe dere. Selvfølgelig alt etter hvordan det ligger an med dere og kjøreplanen. Ser ut at dere har et godt mannskap/matroser/og elever ! Ta tiden og kom i godformen igjen, hold dere unna butikker, drikk skikkelig med vann. dere har vel fått det lurere også nå? Her hadde vi 23 i dag.

Kommentarer er stengt.