Cascais, Lisboa, Portugal

Igjen var det godt å kome ihavn. En merker egentlig ikke hvor godt det er å komme i havn før en er der, på en måte. Selv om vi idag har hatt en rolig seilas fra Pineche, så følte vi oss egentlig klar til å gå videre sørover etter 7 timer på sjøen. Men vil ville ha Lisboa med oss og først når vi hadde lagt oss til i båsen så var vi glade for at vi ikke gjikk videre.

Turen fra Pineche ble ikke så mye annerledes enn de andre dagsetappene vi har hatt. Den var preget av god vind i starten, dabber av utover etappen, men tar seg opp igjen de to siste timene av seilasen. Så idag ble det noe for motor og noe for seil. Vinden kom inn bak.
Men idag har definitivt vært den varmeste dagen så langt. Vi målte over 30 grader i skyggen idag. Og idet vi runder neset ved Cascais så slår varmen imot oss som en vegg. Mette frydet seg og kapteinen svettet.

Havnen her er fantastisk. Den ligger veldig godt skjermet og har alle fasiliteter. Men det er dyrt. En natt med båten: 500,-. Tre runder med vaskemaskin. 35 Euro. Italiensk pizza, takaway fra restaurant ved brygga: 130 kr for en liten til minstemann (uaktuellt, middag lages ombord).
Så om noen av dere har nylig fått lønnslippen fra Hamar så gi beskjed så skal dere få kontonummeret mitt:-)
Vi vil prøver å være tidlig oppe i morgen da vi skal begynne vår søken etter lege. Vi skal også se om vi kan finne noen som selger madrasser som vi kan få tilpasset madrassene på lugaren vår.
I morgen ettermiddag satser vi på å gå ifra havnen og legge oss for anker like utenfor ved en flott sandstrand. Er ihvertfall betydelig billigere og veldig behagelig.

Som nevnt tidligere så kommer VOR-flåten inn her i Lisboa. Var ikveld heldig og fikk se den franske båten Groupama når den fosset forbi oss i 13 knops fart på vei inn i havna. Resten av flåten vil komme inn i løpet av natten så dette får vi nok ikke sett, men vi vil ta en tur inn til byen i morgen og da satser vi på å få tatt en tur på race-området. Håper på å få tatt noen gode bilder da.

Vi blir liggende for anker noen dager før vi satser på å gå videre på lørdag eller søndag. Ferden vil sansynligvis gå til Sines. Det ligger ca 60 nm fra Cascais.

Avslutter med noen bilder.

All for now and fair sailing.

På vei over designbrua i Porto

Innseiling til Figueira Da Foz

Klippene ved Peniche

Matvarene må leveres. Denne trillevogna er den beste invisteringen…

En liten blund. På vei til Lisboa.

Cascais dukker frem bak neset…

Kirke på høyden av byen Viana Da Castelo.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

7 svar til Cascais, Lisboa, Portugal

 1. Arnfinn sier:

  Halais ! Godt å vite dere er kommet ned til «shorts-breddegradene» ! Begynne vel å nyte varmen nå, sko meina ! Helgå her hjemme var sånn ei hold-deg-i-livdå-helg, goe sol, men kalde nord- og vest-vind. Fikk ødelagt den (helgå), meine mange i sjøflyhavna på Sola. Men nå har Flymuseet et fly mer, og Hafrsfjorden ett mindre. Prøve å senda et par fotos på mailen. Har en annen plan som invollvere dokke, men den tar eg på meld.
  Ha en fin tur rundt nesta hjørna, adle i samen !!

 2. Torbjørn sier:

  Kjekt å følge med, og nå begynner jeg virkelig å bli misunnelig 😉 Er nok litt varmere hos dere enn her i nord, men vi håper jo på litt sommer snart vi også. Hadde en fin forsmak i pinsen, med flott seiling i ryfylke. God tur videre!

 3. Geggi sier:

  Hallais Lea! Kjekt å få oppdatert meg etter å ha vært vekke fra bloggen en stund.
  Sjokkerende at prisnivået er så høyt i Portugal…. de er jo langt inn i krisen de med sin «deltakelse» i PIIGS.
  Virke jo som ein sjefsturne dette men je beskjed om eg ska starta ei kronerulling for dåkk 🙂
  Dåkk må ta turen innom Afrika når dåkk ska inn eller ud av Middelhavet. Tanger (Marokko) og Ceuta (tilhøre Spania) e på høyra siå på vei inn 🙂

 4. Øyvind sier:

  Fint å høre/se at dere endelig får noe fint vær! Her oppe i «kalde» nord er ikke temp`en noe å skrøyde av akkuratt…
  Hadde akkuratt en samtale med en medarbeider som faktisk kommer fra Lisboa, og han skal reise ned dit på ferie i begynnelsen av neste uke. Han skrøydet fælt av Cascais, og sa at der var veldig fint der.
  Ha en fin tur videre, og kos dere!!!

 5. Kjell S sier:

  Så fint å høre at dere er kommen ned til varmen. Er litt misunnelig på den gode lurer som Tobias har i cockpiten. Ser aldeles herlig ut. Er helt enig med dere at dere legger dere for anket utenfor en fin badestrand. Billigere og bedre, samtidig som en kan ha bedre kontroll med mannskapet slik at de ikke går for mye i land. Dette gjelder kapteinen også.:-)

  Vi har hatt den store fornøyelsen å ha hatt deilige temperaturer ( mellom +25-34 ) i over en måned nå. Vi bor for tidenher i Arlington, Virginia. Sengen er på hele 2×2 meter og madrassen ca. 60 cm. Kan ikke klage og har ikke behov for lege.

  Dagene går med å være sammen med vår lille solstråle Hedda. Ellers blir det mange fine turer i området. Sist mandag var det Memorial Day her i USA, og store opptog med folk og soldater. På søndagen var det «the Rolling Thunder». Da var det va. 500 000 motorsykler som kjørte i parade fra Pentagon, rundt Capitol og tilbake. Alt i alt var det bortimot en million mennesker i sentrum av DC den dagen. Et fantastisk skue. Blanke Harlyer og andre merker i alle størrelser.

  Siden vi ikke er hjemme og pengene fra Hamar ikke finner veien hit, må nok de 200 kronene som Tordis får igjen på skatten bli brukt som forskudd her borte.

  Fortsatt fin seilas til dere fra Tordis og Kjell.

 6. Randi sier:

  Hei alle sammen. Det var godt å høre at dere endelig har fått litt varme. Her hjemme er det sol , men det blåser en kald nordavind. Nå håper jeg at dere klarer å oppdrive en lege slik at dere kan få det litt bedre i hverdagen. Det er vel snart skoleferie for ungene nå,så da kan de riktig kose seg i sjøen og på land. Her går alt bra. Kos dere masse i varmen og husk solkremen. God tur videre. Mange klemmer fra oss to på Sola.

 7. May-Brit sier:

  Flotte bilder. Så herlig ut med den luren faktisk. Beklager Knut Arvid, når jeg får lønnslippen fra Hamar, så går den i stein.
  Så dere må nok fortsatt trille maten ombord. God helg til dere alle. klem fra kalde Stavanger

Kommentarer er stengt.