Amalies side: Varmen

For en stund siden så krysset vi Biscaya. Fra (Sør) Frankrike til (Nord) Spania. På denne turen så møtte vi mange måne fisker (sånnen rar fisk uten hale) og mange delfiner. Tenk å se dem i det ville. Et flott syn. Det overgår å fks se dem i akvarium eller noe lignende.  Mye mer spennende. Det var både sol, varme og fint vær. Og jeg måtte bade på 5000 meters dyp.

Når vi ankom Spania kom selvfølgelig varmen da. Palmer, som jeg har lengtet etter å sitt i tillegg. Vi var vel to dager i Spania eller noe, før vi var i Portugal. Fantastiske byer. I Portugal tog vi toget til Lisboa, hovedstaden. Jeg ble engelig ikke særlig imponert av den byen.  Men de hadde utrolig god is i Lisboa. Og vi møtte mange andre nordmenn der.

Etter å ha vært i Portugal en stund så kom vi til (Sør) Spania atter en gang. Der var vi ikke særlig lenge. Men da reiste vi til den engelske plassen Gibraltar. Som er rett ved siden av Spania. Og fra der av kan vi se Afrika. Vi fikk gå på ”safari” oppe i fjellene i Gibraltar. Der det var naturlige huler, og som mennesker hadde laget. Og aper. Første gang jeg noen sinne hadde sett sånne huler, herlighet, de var nydelige. Som krystaller som henger ned fra huleveggene. Men lagt av stein da, selvfølgelig. Og apene, store og små. Jeg fikk dessverre ikke holdt dem. Noe som jeg gjerne ville.

En dag etterpå så ankom Prins Edward fra England. Han ville jeg så gjerne se. Men lillebrødrene mine kom meg i forkjøpet. De fikk se ham, men ikke eg. Jeg må lære meg å bli litt kjappere. Haha, jaja, sånn ble jo det. Vi var en stund lengre i Gibralta en planlagt. For det var noe olje søl utenfor havnen. Så havnen ble stengt. Men det var jo helt greit for meg da, uansett om jeg ville oppleve mest mulig.

Nå er vi i (Sør)Spania for tredje gang. Og jeg har fått badet en del og temperaturen ligger på rundt 35 grader eller noe. Og i vannet ca 24-25 grader. Så da henger vi i tau bak båten og nytter livet. Haha. Så da skal vel hengekøyen sikker også snart opp. Og dissen i masten. Snart så kommer også Sindre ned, og det blir sikkert litt mer liv her nede da.

Jeg håper snart at noen kommer å besøker oss. Sommerferien begynner jo snart for alle hjemme som er på jobb og skole. Tenker meg at dere gleder dere. Jeg får skrive mer senere. Har engentlig ikke navnet på noen havner rundt omkring og det går helt i surr. Vi er i området rundt Allicante. Men okei, skriver mer senere.. OG jeg glemte å skrive at vi har sett en del skilpadder også. Haha. Var veldig nødvendig.

Hade!

Dette innlegget ble publisert i Amalies side. Bokmerk permalenken.

3 svar til Amalies side: Varmen

 1. Randi sier:

  Hei Amalie
  I dag våknet jeg og tenkte på deg! Håper du har det fint fremdeles og ikke lengter for mye hjem til gråvær og mer avkjølende sjøtemp. Ser og leser at du har det helt strålende og opplever en hel masse. Her hjemme (eller på hytta) har vi det også fint. Karianne savner deg nok nå, hun har vært her i et par uker, først med en venninne,men hun reiste i går så nå savner hun deg. Alle dyrene går det bra med, geita Noody tror hun er en hund, og følger oss overalt og legger seg ned ved beina våre, og bare elsker å ligge på fanget foran bålet om kvelden. Balder synes nok at geita får vel mye oppmerksomhet, så nå prøver han å være geit. Han spiser gress, geitekraftfor og prøver å suge på tytteflaska. I år som i fjor har vi blant hønseflokken ei Hudini høna, ei som bare stikker ut av hønsegarden. Hu e nok litt merka (vi kaller henne scar face)da ei venninna sin hund likte å jaga høner og på St.Hans kom plutselig hunden løpende med denne høna i kjeften. Jeg greide å lirka den ut, men hu hadde fått ei flenga på hode. Men Trine har renset og stelt såret så nå er hun frisk å fin, men merka.
  Nå må du ha det fint videre Amalie, vi savner deg alle og gleder oss til å få dere hjem. Hils alle ombord.
  Knib fra Randi

 2. Torbjørn Lea sier:

  Hei Amalie!
  Kjekt å høre fra deg igjen! Ja tenker dere ser frem til å få Sindre ombord. Men han prinsen skulle du jo fått med deg da……..!
  Høres helt fantastisk ut alt dere opplever. Og dere må nyte det, for disse opplevelser kommer dere til å huske i all fremtid!
  Kos dere så mye med St.Hans feiring. Vi drar til hytta i regn. Heldigvis har vi tak over hodet i utestuen, så vi blir nok godt lag der utover midtsommernatten. Ha det bra videre, Amalie!

 3. Randi sier:

  Hei Amalie. Endelig fikk du litt tid til å skrive litt. Koselig det. Ser at dere har truffet familien. Det er bare så leit at vi ikke var der. Skulle gjerne kost oss sammen med dere men du vet. Morfar har ikke så lyst og dessuten så er han veldig trett om dagene. Får prøve å få ham til lege men det er jo ikke så lett.Nok om det. Jeg. er glad for at dere har det bra og koser dere. Hørte at dere skulle feire St.Hans på stranden med mye folk. Det blir nok kjempekoselig. Hils hele gjengen fra oss. Gla i dere. Mange goe kniber fra mormor og morfar.

Kommentarer er stengt.