Altea, Spania

Grunnet svært dårlig nett så blir det bare en liten oppdatering.

Vi hadde noen fantastiske dager i Torrevieja. Mette sine onkler, tanter og søskenbarn bidro sterkt til dette.
Santhans ble en uforglemmelig aften. Ble samling på kvelden på en restaurant ved strandpromenaden. Mye folk og sikkert 40-50 nordmenn.
Santhans er en stor event i Spania. Stranden var full av spanjoler og alle familiene fyrte opp hvert sitt eget lille bål.
Klokken 12 så skulle der fyres opp et fyrverkeri som visstnok får alle offisielle fyrverkeri hjemme i Norge til å blekne. Titusener av mennesker i gatene og på strendene samlet seg idet klokken nærmer seg tolv. Klokken blir kvart over, og halv ett og ingenting skjer.
Så sendes en melding på spansk over høyttaleranlegget og en kraftig pipekonsert starter. Det viser seg at der er en teknisk feil og at det hele må avlyses.
Kvelden avsluttes for vår del med noe godt i glasset på en av barene ved marinaen sammen med crewet på Enzo.

Mandag morgen klokken 06.30 legger vi Torrevieja bak oss og setter kurs mot Alicante hvor Sindre skulle lande klokken 12.45. Vi beregnet 4 timers seilas så det burde gå bra.
Etter innsjekk i vår dyreste havn til nå, 64 Euro pr natt, så var det avgårde på en buss til flyplassen.
Gjett om det var deilig å se han komme ut i ventehallen. Blir ikke det samme å ha kun kontakt via telefon som å få ham fysisk ombord i båten. Nå er det bare Fredrik som mangler. Håper han også snart får muligheten til å komme nedover.
Alicante er en svær by. Den er alt en forbinder med en typisk turistby. Selgere, boder, restauranter, tiggere, støy, strender, varmt vann osv. Her ble vi 2 netter og fikk på tirsdag besøk av Lisa og Terje med barna June og Markus. Fikk oss en fin dag på stranden.

Vi seilte fra Alicante på onsdag og tok en kort seilas til Altea.
Her treffer vi også nordmenn som er fastboende her. Ellinor og Heddly kom ombord og vi hadde en veldig hyggelig aften etter at semifinalen mellom Spania og Portugal var avsluttet. Og når Spania vant i tillegg så ble det jo ekstra moro.
Ellinor og Heddly har bodd her i 12 år og de har barn på norsk skole her.
Takk for hyggelig aften.

Imorgen, fredag går vi videre og satser da på å komme over til Ibiza. Den rimeligste marinaen i Ibiza tar 110 Euro for en natt så her blir det nok ett par netter på anker før vi krysser over til Mallorca og Menorca. Noe marina besøk er ikke aktuellt. Det at spanjolene, på grunn av finanskrisen, har i år øket havneavgiften med 40-100% merkes godt på ett allerede sprukket budsjett.

Vi har nå vært på tur i 3 mnd og dermed halvveis. All logikk sier at vi i disse dager bør begynne å tenke på å sette kursen hjemover igjen. Og det tenker vi på også, men vi satser også på at vi ikke får like mye drittvær på hjemturen som vi gjorde på turen ned. Menorca blir nok endestasjonen for vår del, selv om vi da nok har kommet langt ut i juli.

Ellers så går det meste med det samme ombord. Mette sliter fortsatt med ryggen og hun besøkte på nytt lege i Torrevieja for å få noen nye tabletter. De synes å virke bra, men hun må nok igang med behandling når vi er hjemme igjen.
Marinaen her i Altea tilbyr eget svømmebasseng for besøkende og det vet barna å benytte seg av. Idag har se kost seg i bassenget hele dagen.

Varmen er langt over gjennomsnittet her for årstiden og idag målte vi 38 grader i skyggen og havet holder nesten 28 grader. Da bader til og med kapteinen. Den leopardfargede tangaen til kapteinen er for lengst tatt i bruk 🙂

Sindre hadde med seg masse norske varer hjemmefra så det var rene julaften for oss. Melkesjokolade, King Oskar sardiner, majones, leverpostei, Se og Hør, Nugatti til Tobias, aviser og bøker. Tusen takk til dere hjemme som sendte dette med han. Spesielt takk til Randi og Halvor. Det ble satt utrolig stor pris på.
Mange tanker går også til Berit, min søster, som er midt i sin strålebehandling for kreften. Prognosene er svært gode og vi krysser fingrene. Du er i våre tanker hele tiden.
Du e den bestaste jentå 🙂

Øyvind: gratulerer med dagen på fredag. Håper på besøk fra deg og Natalie snart.

Satser på en snarlig og mer utfyllende blogg med bilder så snart vi har skikkelig nett igjen.

All for now and fair sailing.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.