Sindres side.

Jeg er 17 år, og har gått på skole ved Jåttå VGS Elektrolinjen. Etter sommer 2012 starter jeg på Sola VGS Flyfag.

Da var mine to måneder her i Middelhavet nesten slutt, og det har vert en helt fantastisk reise langs Spanskekysten.

Har ofte vert med på seilturer blant annet rundt i Norge, Danmark og Sverige. Har også vert med på seilturer i Hellas noen ganger.

Ble hentet i Alicante, og vi ble der noen dager. Etterpå gikk vi innom i en liten vik der vi la oss på svai for å bade og snorkle noen timer, der så vi bl.a. 3 blekkspruter, og masse fiskeliv var det også. Vi gikk videre opp mot de Baleariske øyene som består av Ibiza, Mallorca og Menorca. Var ikke lenge på Ibiza fordi det var en bråkete plass, som var også var veldig dyr, fordi den var veldig kommersiell plass, med mye turisme. Vi gikk deretter videre til Mallorca, som også har en del turisme, men de plassene vi var, var ikke spesielt store og derfor ikke særlig med turister heller. Mallorca generelt var en veldig fin plass. Masse bra snorklesteder, med koselige småbyer. Vi var blant annet innom en plass som heter Sollér, det var her jeg kjøpte en harpun som jeg kunne bruke mens jeg snorklet. Videre gikk turen til reisens vendepunkt; Menorca. En fantastisk plass. Fine snorkleplasser med fint og variert fiskeliv. Vi la til på en plass som heter Ciutadella. En veldig fin, og koselig plass nesten uten turisme. La oss bare håpe det forblir slik.

Kapteinen snur nå skuta, og den er nå rettet hjemover. Vi tar tilbake på andre siden av Mallorca, som også er minst like bra. En av plassene vi går innom er Cala D´or . Her leier vi bil, og tar turen bort til Porto Cristo, for å se Cuevas Drach, noe som er et stort naturlig hulesystem. Fra Cala D´or tar vi en lang tur helt tilbake til fastlandet igjen, med kun et stopp på natten for å sove litt.

Vi er igjen innom Altea, før vi går videre til Torrevieja.

I Torrevieja blir vi en del lenger enn ventet…

Jeg blir vekket av Far ekstra tidlig, fordi jeg må uti vannet å bade. Jeg får i oppdrag å hoppe uti vannet med kameraet mitt, for å ta bilder av roret for å sende dem til forsikringsselskapet. Roret har blitt ødelagt. Vi finner fort ut at det er lamineringsplatene på roret som har falt av. Vi får bestilt nytt ror, men det kommer ikke før den 27. Juli. Vi får dermed sjekket inn på hotell, og bor på hotell noen dager mens båten er på land. Mens vi bor på hotell, ankommer min storebror Knut Fredrik, som skal være med oss i ca. Èn uke.  Roret kommer ikke til lovet tid, men heller den 31. Juli. Imens får vi bonet båten og malt på bunnstoff.

Når roret kommer, får vi malt på bunnstoff og satt båten på sjøen.

Vi reiser så til Marmenor som er en veldig spesiell ganske stor innsjø, som måler omkring 7 meter på det dypeste. Videre går vi mot Gibraltar.

På veien til Gibraltar, stopper vi innom flere plasser blant annet Garrucha. Det er her vi må ta farvel med Knut Fredrik.

Vi ankommer omsider Gibraltar. En nydelig plass med flere attraksjoner. Blant annet er det den eneste plassen i Europa der det lever aper i vill stand. Det er også en flott by til å gå på shopping i, med masse av alle typer butikker, mange ligger i samme gate.

 Det er også dessverre her jeg må tre av og vende hjemover til Norge igjen.

Skulle gjerne vert lenger, men skolen begynner snart og jeg har ingen mulighet til å ha skole i båten slik de andre har.  Skolen begynner 20. August, så derfor må jeg være hjemme vertfall til da.

Det har vært en helt fantastisk reise, og jeg håper det blir like fantastisk for de som er igjen på resten av turen videre hjem mot Norge.

 

Takk for meg. J

Dette innlegget ble publisert i Sindre's side. Bokmerk permalenken.

1 svar til Sindres side.

 1. Randi sier:

  Hei Sindre
  Fantastisk kjekt å lese, ser du er fars sønn og har arvet hans skrive ferdigheter. Jeg forstår at du har hatt to opplevelsesrike måneder, heldige deg. Regner med at du er hjemme nå og klar for hverdagen med skole, fritidsaktiviteter og det som hører til. Det er jo godt det og!
  Nå gleder vi oss til sjøulkene kommer hjem slik at vi alle kan treffes igjen, savner deg,
  Hils Fredrik og lykke til med skolestart!
  Hilsen tante Randi

Kommentarer er stengt.