Tobias side: På vei til Norge.

Nå har jeg ikke skrevet på bloggen på kjempelenge. Nå er skolen startet opp igjen og det er på tide å skrive litt igjen. Jeg skal prøve å være litt flinkere og skrive oftere.

Da jeg skrev sist gang var jeg i Lagos i Portugal. Nå er jeg i Portugal igjen, på et sted som heter Cascais og ligger rett utenfor Lisboa. I sommer har jeg og familien min reist gjennom store deler av Spania og besøkt blant annet øyene Ibitza, Mallorca og Menorca. Vi har hatt det godt og varmt og badet mye. Jeg har lært å snorkle og stupe fra båten og brygger. Vi har også vært på hotell i Torrevieja i Spania i nesten en uke fordi at båten måtte på land. Da var vi så heldige å få besøk av Daniel og Anna, fikk være med dem flere dager på rad. Det var gøy å treffe venner igjen. Vi har også besøkt familie i Torrevieja og hatt mye kjekt med dem.

Underveis på turen har vi også truffet noen andre norske seilbåter på tur i Middelhavet. Noen av disse har hatt barn om bord så jeg har blitt kjent med noen.

Ute på sjøen har jeg sett mye fantastisk. Jeg har sett blant annet flyvefisk, månefisk, delfiner som leker med båten, skilpadder, hvaler og sverdfisk. I går så jeg to babydelfiner. Jeg har tatt masse bilder av delfinene.

Vi har vært i Gibraltar to ganger i sommer og begge gangene har vi reist opp i fjellet og besøkt apene. Når jeg var der sist fikk jeg holde en av dem. Oppe i fjellet der var jeg også i en flott naturlig grotte som ble brukt som sykehus under første verdenskrig og et gammelt slott. Jeg har sett prins Charles av England første gang jeg var i Gibraltar. Det var mange kjekke butikker i Gibraltar og jeg kjøpet nytt pc spill.

Jeg har vært en del på tivoli forskjellige steder i sommer og på mange markeder. Jeg likte ganske godt gateselgerne, men det kunne bli litt mye noen ganger.

Vi har en lang reise hjemover foran oss nå, så vi kommer til å være mye utpå sjøen. Blir nok derfor god tid til lekser og skole hvis ikke det blir altfor store bølger. Jeg kunne godt tenke meg og vært ute å reist lenger for jeg har det kjempefint, men det skal bli kjekt å komme hjem om noen uker å treffe venner og familie igjen.

Dette innlegget ble publisert i Tobias side. Bokmerk permalenken.

19 svar til Tobias side: På vei til Norge.

 1. christian sier:

  Hei tobi det er kjekt å skrive til deg igjen.
  Håper du har hatt det gøy i sommer 😎
  jeg tror jeg kommer på havnen når du kommer hjem
  gleder meg enormt.
  logg inn på skype

  HILSEN CHRISTIAN

  😎
  😎
  😎

 2. olivia sier:

  Hei Tobias

  jeg gleder meg til du kommer hjem.
  du er sikkert litt brun
  du må grue deg til du kommer her ,her er det kaldt
  hilsen Olivia (8

 3. Julie sier:

  Hei Tobias:-)

  Har du det bra? Håper det. Kan du skrive litt mer til oss?
  Du har sikkert blitt brun:-)
  Gleder meg til å se deg.
  Hilsen Julie

 4. august sier:

  Hei Tobias
  Har du hatt det gøy?
  Er det gøy å seile? 😎

  😀

 5. Aleks 5b sier:

  Hei Tobias

  Håper du har hat det fint .
  Det har vart spenndene og lese på bloggen din.
  Jeg gleder meg til du kommer hjem.
  Hilsen Aleks

 6. hedda sier:

  Hei Tobias

  håper du har hatt en super seiltur

  Vi gleder oss til du kommer hjem
  hilsen hedda

 7. Live sier:

  HIE TOBIAS!

  Nå er det lenge siden jeg har sett deg.
  Håper du har det fint.
  Hilsen Live

 8. lea sier:

  hei tobias

  håper vi ser deg snart

  hilsen lea

 9. Tonje sier:

  hei tobi det er dumt at du ikke kommer hjem neste uke fordi jeg skal feire bursdagen min på fredag hilsen ulrik

 10. Liva sier:

  Hei Tobias.
  Nå sitter vi på dataromet og gleder oss til du kommer hjem.
  Vi håper du har hatt en fin seiltur.
  Det har vært fint å lese på bloggen din, vi har fått høre veldig mye og spennendes ting.
  GOD TUR VIDERE HJEMOVER!!!!

 11. Sina sier:

  Hei Tobias!
  Nå sitter hele klassen og skriver til deg.
  Vi savner deg og gleder oss veldig til at du kommer tilbake.
  Det ber liksom ikke det samme uten deg.
  Hilsen Sina

 12. willy sier:

  hei Tobben 🙂
  jeg savner deg veldigt mye.
  håper du har det gøy i spania.
  hilsen Willy

 13. Andeas sier:

  8-D %-)

 14. Andeas sier:

  Hei Tobias! Er det gøy å seile.

 15. Randi sier:

  Hei hei Tobias. Godt å endelig få høre fra deg. Det er lenge siden nå. Jammen har du hatt ferie fra dette. Det er godt å lese at du har hatt det kjempebra og opplevd mye. Det er nok mange som misunner deg denne turen kan du tro. Og så svømmer og stuper du som en proff, ikkje verst. Går ut ifra at det å starte opp med skole og lekser ikke er det helt store,men det må til og det blir nok bedre etter hvert.Her hjemme har vi hatt bra vær de siste ukene, men vi merker at det går mot høst. God seiling videre hjemover. Gleder oss til å se dere igjen.Hils mannskapet fra oss. Goe kniber til deg fra mormor og morfar.

 16. Randi sier:

  Hei Tobis
  Nå trodde jeg at du hadde glemt både hvordan du skulle logge på pc’en og å skrive. Det er så lenge siden jeg har hørt fra deg. Desto bedre var det når jeg endelig så at du hadde oppdatert bloggen din. Knallkjekt å lese det du skriver, du e flinke Tobias!
  Tenk om ga en måned er du hjemme igjen, håper du gleder deg like mye som jeg.
  Sist eg såg deg kunne du ikkje svømme, nå ser eg deg stupe og leke i vann akkurat som ein fisk. Fantastisk! I vinter kan du jo bli med meg å bade 🙂
  Vær forsiktig og kos deg!
  Hilsen Randi M.

 17. Gro, Tove og 5B sier:

  Hei Tobias
  På skolen i dag leste vi loggen din på smartboard og studerte kartet for å se hvor du er akkurat nå. Spennende!
  Ja, vi har fått smartboard på klasserommet, rene velstanden!
  Du verden så mye du hadde skrevet og så kjekt det var for Daniel å se at du hadde nevnt møtet med ham. Liva kunne fortelle at hun hadde observert deg, men at avstanden var for stor til at du hadde fått øye på henne!
  Vi har vært gjennom vår første uke på skolen. Det har vært litt slitsomt for flere av oss å måtte stå opp så tidlig og mange ble slitne i løpet av skoledagen. Noen strevde med å konsentrere seg om arbeidet. Overgangen ferie – skole var tøff. Nå skal vi nyte en god helg og forhåpentligvis raskt komme inn i gode arbeidsvaner.
  5A og B er faddere for 1.klassingene. I løpet av uken har vi vært mye sammen med de nye elevene i friminuttene. Og vi får mye strøyd for jobben vi gjør.
  I år er det vår tur til å koke kaffe og te og gå rundt og servere. 5a begynner på den jobben neste uke og etter jul er det 5B sin tur.

  God tur videre. Skriv og fortell ofte, Tobias, det setter vi alle stor pris på!
  Hilsen, Gro, Tove og 5B

 18. Terje sier:

  hei Tobias , venter bare på nye reise opplevelser

Kommentarer er stengt.