Tobias side: La Coruna, Spania

Nå er jeg i La Coruna i Spania og her har jeg vært i over en uke. Vi har ventet på bedre vær for å krysse Biscaya. Ser ut til at vi reiser i kveld eller i morgen tidlig.

I La Coruna har jeg vært på shoppingsenter, i byen, Militærmuseum, Slottsmuseum og vært på skolen. Jeg har også vært et sted som heter Sada. Vi reiste dit med båten for å få reparert noe på masten. Der var jeg hos frisøren og klippet meg.

En dag tok vi bussen til Santiago de Compostela. Der var det koselig og mange gamle huser og kirker. Det var mange folk som var på pilgrimsreise. De var kledd i turklær og nesten alle hadde en rar stokk. Det ble solgt slike stokker i mange av butikkene der. Kjøpet en fantastisk god kjeks der. Vi var inne i katedralen der, den var kjempestor og flott. Var mye gull der inne og mye lys. Her kommer litt fakta om byen:

Santiago de Compostela er en by i Spania. Byen er et kjent pilgrimsted for europeiske katolikker. Dette fordi man i år 813 oppdaget en grav man antok tilhørte Apostelen Jakob. Han ble henrettet i Jerusalem i år 44, men levningene skal ha blitt ført til Compostela der han i en periode hadde virket. Både byen og pilegrimsveien dit (Jakobsveien, sp. Camino de Santiago) gjennom Frankrike og Spania står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Compostela har i dag i overkant av 90 000 innbyggere. Byen har også et universitet, og var Europeisk kulturhovedstad i 2000.

Jeg savner venner og familie, men har det bra. Syns det er veldig kjekt med alle som skriver til meg på bloggen J. Ha det fint så lenge!

Dette innlegget ble publisert i Tobias side. Bokmerk permalenken.

6 svar til Tobias side: La Coruna, Spania

 1. Randi sier:

  Hei Tobias.Endelig kom det en kommentar fra mormor. Eg e visst blitt liga trege så dokker e av å te.Koselig å høre nytt fra dere.Tror dere har det kjempefint selv om skolen er i gang.Vi har skikkelig høstvær med masse vind og regn.Nå har mormor startet nedtellingen til dere kommer hjem.Gjett om jeg gleder meg til å treffe dere igjen.Goe knib fra mormor og hils resten av gjengen.

 2. Liva sier:

  Hei Tobias.
  VI GLEDER OSS TIL DU KOMMER HJEM TIL NORGE!!!!! 🙂

  VI SAVNER DEG VELDIG.
  VI HAR SETT MANGE FIN BILDER AV DERE.
  HÅPER VI SNART FOR SE DEG IGJEN.
  DET BLE IKKE DET SAMME NÅR DU REISTE.
  DET BLE DÅRLIG STEMNIG NÅR DU DRO.

  HILSEN LIVA 🙂 🙂 🙂

 3. hedda sier:

  Hei Tobias!!

  vi har sett mangen fine bilder av dere!
  håper vi snart får se deg igjen
  jeg håper du har hatt en super seiletur og opplevd mye gøy

  Hilsen Hedda!!!!

 4. Sina sier:

  Hei Tobias
  Jeg så bildene på stefaren din sin side.
  Det var veldig søte delfiner. Jeg elsker delfiner.
  Vi gleder oss til du kommer tilbake til Norge

 5. mats sier:

  hei Tobias
  har du det fint

 6. Hei Tobias,kjekt å høre fra deg igjen tenkte dere gjerne hadde hatt det kjedeligt med over en hel uke på samme plassen.Men som du skriver så har dere jo hatt det litt kjekt med å reise litt rundt å oppleve ting mens dere venter på bedre ver.Noen vi kjenner har gått pilegrimsveien i Santiago de Compostella de kjørte bil fra Torrevieja dit.
  Håper der får en fin tur over Biscaya. Terje

Kommentarer er stengt.