Howth, Irland.

Blir et kort innlegg da vi fortsatt sliter med å finne ett velfungerende nett.

På onsdag så kastet vi loss fra Milford Haven i Wales, med kurs direkte over Irskesjøen mot Arklow i Irland.
Seilasen startet på verst tenkelige måte og overhodet ikke forutsett. Vi havnet rett inn i ett større området med skikkelige malstrømmer. Det vil si at flere strømrettninger møter hverandre. Om dette skjer innaskjærs så er det som regel aldri noe problem da bølgene ikke får bygget seg opp noe særlig.
Men i dette tilfellet så fikk vi det utaskjærs med bølger som var 2-3 meter før de kommer inn i malstrømmen. Dette fører til at bølgene dobler seg i høyde og at avstanden mellom dem halveres grunnet motstrømmen. Normalt så er slike områder merket av i kartet men det var det ikke i dette tilfellet. De områdene som var avmerket i kartet unngikk vi. Vi fikk derfor en 2 timers seilas gjennom dette området hvor båten kastet på seg så enormt at kapteinen ble nødt til å beordre at alle skulle spennes fast til skuta med sikkerhetsliner og vester. Vi fikk noen smell og kast i båten vi aldri har opplevd tidligere. Er glad vi ikke hadde seil oppe akkurat her da de ville blitt revet i filler.
Da vi omsider kom ut av dette infernoet så snudde vinden og vi fikk den rett imot, stadig økende i styrke.

Vi bestemte oss derfor å legge om kursen litt lenger sør i Irland til Rosslare. Det nærmet seg skumring når vi kom inn dit og så veldig frem til å komme til havn.
Det viste seg at dette ikke var noen plass å legge til. Ingen flytebrygger og kun en 3 meter betongkai uten pollerter å fortøye til. Kaien var beregnet kun for større fiskefartøyer og med ferger som gikk ut og inn hver annen time, med den sjøen det medførte, så var ikke dette en blivende plass.
Vi gikk ut igjen og satte seil på nytt og med kurs mot Arklow.
Strøm og vind var nå på vår side og vi seilte i opp mot 11 knop mot Arklow. I og med at der nå var bekmørkt så måtte vi krysse fingrene og håpe på at vi ikke ville treffe på noen fiskeredskaper. Heldigvis gikk det fint.
Var inne i Arklow i halv 12 tiden på kvelden etter en vanskelig og dårlig merket åpning til kanalen.
Ingenting å skrive om Arklow da vi var tidlig avgårde igjen på torsdagen. Men før avreise så rakk vi likevel å gi Tobias litt ekstra oppmerksomhet da han idag ble 10 år. Litt pakker ble det jo på han før avreise.

Også nå fikk vi strømmen med oss på vei mot Dublin. Vi gikk 33 nm på rundt 4 timer. Marina Dun Laoghaire var en skikkelig svær marina og godt beskyttet mot alle vinder. Dyr? Ja, 55 euro+strøm og ingen WI-FI.
Ble en tur med Dart-ruta (tog), inn til Dublin. Fantastisk by. Skulle bare ønske vi hadde bedre tid. Er så mye her vi gjerne vil utforske nærmere.

Tidlig avgårde på fredag morgen. Varslene lovet motvind, men ikke mye.
Vi var avgårde fredag morgen. Idet vi kommer øst av fastlandet så får vi snart en mistanke om at vindene ikke er i henhold til varselet.
Vinden viser 12 m/s på vindmåleren. Og med den vinden rett imot så er det allerede utrivelig ombord.
Vi får lastet ned ett nytt oppdatert varsel som nå viser stiv til sterk kuling rett imot.
Vi bestemmer oss derfor for å avbryte seilasen omgående.
Vi går derfor inn til en marina like nord av Dublin som kalles Howth. Faktisk en veldig sjarmerende og koselig plass. Og klientellet som jobber i marinaen er utrolig hjelpsomme og vennlige. Her vil vi bli lenger, men vi må videre da tiden nå begynner å renne ut for oss.

Lørdag morgen kaster vi loss igjen med kurs for Belfast. Om vi går dit på ett strekk er noe usikkert da det er over 100 nm dit. Er været som bestemmer, men varslene er ikveld bra.
Søndag kveld og mandag ser dårlig ut med stormvarsel i Nord-Irland. Håper at vi klarer å komme oss til Belfast innen stormen kommer.

Mette er bedre og feberen begynner å gi seg. Undervisning går fremover, dog noe tregt.

Ellers alt vel ombord.

All for now and fair sailing.

20120921-231416.jpg

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.