Påske i S/Y Amalie

Etter å ha brukt egentlig alt for mye tid på å hente oss inn igjen og å få tilbake den vante arbeidsstruktur etter langturen, noe som har ført til alt for lite tid med S/Y Amalie, så er vi endelig klar for å feire påsken ombord.
Hver påske, bortsett fra når vi er på langtur da, så reiser vi med ski på dekk, inn til Sauda. Her går dagene i alpinanlegget i Svandalen. I år, for første gang siden 1974 så var fjorden frosset igjen og ingen båter kom inn.
Da gjelder det å se på alternativer.
Vi har valgt å ta dagene som de kommer og har overhodet ingen plan over hvor vi skal seile.

Og gjett om det var deilig å endelig kaste loss med hun som har gitt oss trygghet, tak overhodet, opplevelser for livet, beskyttelse, erfaring og mye mye mer.

Vi startet ekstremt rolig på fredag og overnattet i hjemmehavnen på Åmøy. Kvelden ble brukt til å stable, pakke, presse og komprimere på plass ting som mor og jentene hadde pakket.
For å være ærlig; jeg er overbevist om at der er pakket mer ombord nå for en god ukes ferie enn der ble pakket for 6 mnd seiltur. Utrolig hva disse jentene skal ha med seg.

Lørdag formiddag la vi ut på ett laaaang etappe. Vi seilte 4 nautiske på en god halvtime og gikk inn til nye Gangenes marina for å treffe Merete og Kjetil med barna Simon og Marius som seiler en flott Hanse 375.
Hadde en koselig helg med dem før vi mandag morgen satte baugen nordvest mot Karmøy og Kopervik. Ble en 4 timers seilas i lite vind og bitende kulde. Men med de rette klærne så gikk det greit.
Fantastisk deilig å få litt vann under kjølen igjen og vind i seilene.
Delfiner så vi ikke, dessverre. Kanskje vi er litt bortskjemt der.
Vi får se hva de neste dagene bringer, men her blir nok det meste tatt på sparket da vi ikke har noen faste planer for påsken.

Vil ønske dere alle en fantastisk og fredfull høytid.

Påskehilsen fra alle ombord i S/Y Amalie

20130326-000735.jpg

20130326-000803.jpg

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.