Sommerferien står for døren.

Jøss, ett nytt innlegg tenker kanskje du. Joda, det er ett nytt innlegg og vi er svært lite stolt over at det har gått såååå lang tid før dette innlegget endelig kom.

Det kan jo ikke bli verre så derfor legger jeg først ut ett innlegg som jeg hadde skrevet lenge før sommerferien og som jeg typisk nok i ettertid har gått rundt og trodd var publisert…

Dårlig fokus, dårlig konsentrasjonsevne, mye tid til å se ut vinduet og tankene er ikke helt der de skal være.
Det er snart sommerferie.
S/Y Amalie ble denne helgen (5-7. juli) fraktet til Kristiansand hvor hun nå dessverre vil bli liggende utålmodig i en liten uke å rykke og slite i fortøyningene, syk etter å komme seg utpå igjen.

Det ble en fantastisk helgeseilas med Johnny og Sigwe, som er et svært oppegående og kompetent mannskap. Vi seilte sammen med Kjetil i båten S/Y Simar som hadde med seg Kristian som kompetent mannskap. Guttetur med andre ord. Selv om vi fikk en fantastisk seilas fra Stavanger så måtte vi i slutten av seilasen, inn mot Egersund, starte opp jern-genuaen. Vinden ville ikke lenger spille på lag og det ble ett par timer med mye rulling inn mot Vestergapet ved Eigerøy.
Men du verden for en flott kveld vi fikk med blå himmel og grei temperatur. At der i Egersund ble arrangert visefestival akkurat denne kvelden satte bare en ekstra spiss på det hele.

Like etter ankomst i Egersund så dukket også Desiree uventet opp. En helt ny Oceanis 41 med Magne til rors sammen med kone. Vi var blitt fortalt at de skulle i år feriere nordover langs norskekysten. De hadde ombestemt seg og har likevel valgt å sette kursen sørover. Veldig kjekt og vi håper selvsagt vi treffer på dem igjen når vi starter ferien neste helg.
Kvelden toppet seg etter S/Y Desiree’s ankomst. Ble en svært sosial kveld / natt / morgen.
Kjempekos.

Vi var alle innstilt på å ta tidlig avgårde på lørdagen mot Mandal, men avgangen ble av selvforskyldte årsaker noe forsinket 🙂 Men litt sent utpå formiddagen var vi avgårde etter å ha anskaffet de mest nødvendige varer fra den lokale butikken.
Desiree hadde noen ærend som skulle gjøres så de ble liggende igjen noe lenger i Egersund, men vi satset på å treffe på dem på et senere tidspunkt, til tross for at de nå startet ferien sin.

Seilasen mot Mandal ble gjennomført for det meste med motor. Vi hadde vinden i ryggen, men vinden hadde ikke styrke nok til at vi klarte å holde en tilfredsstillende hastighet. Mye rulling rundt både Lista og Lindesnes førte til at vi heller ønsket å avslutte seilasen på Båly, men her var der fullt i marinaen. Var visstnok ett arrangement her også og det florerte med båter. Dermed endret vi heller kurs igjen og fortsatte innaskjærs mot Mandal.

På vei til Mandal så blir vi forbikjørt av en hurtiggående åpen båt. Om det ikke var noe direkte kjent med båten så var det i hvert fall det med de som satt oppi, nemlig kapteinens søster, Randi, hennes mann, Harald, og den ene av deres 3 barn, Henrik på 17. De var på hytta si som ligger i området.
Vi slo av en prat midtfjords før de ga gass og kjørte videre inn til Mandal.

Etter litt leting etter plass så fikk vi omsider ligge utpå en annen seiler med et ungt par med en lite barn med seg. Simar la seg ytterst.
Det ble en ny sosial og koselig kveld om bord og da Randi og familien etter en stund også kom om bord så var jo det ekstra hyggelig.
Håper jo at det barnet som var i båten innerst fikk sove utover kvelden…

Det ble en rolig start på søndagen, noe som egentlig passet svært godt 🙂
Fra Mandal og inn til Kristiansand så er det ca 4 timer om været er gunstig. Og det var det i høyeste grad.
Det ble en seilas utaskjærs med 12-14 m/s i ryggen. Strålende sol og 8-9 knop med kun storseilet oppe. Var bare så altfor synd at Kristiansand dukket opp altfor tidlig. Vi skulle så gjerne seilt videre under slike fantastiske forhold, men alle gode ting har en ende. En ende hadde også helgens seilas. Vi fikk en god plass i indre havn i Kristiansand Gjestehavn. Så nå var det bare å fortøye godt og betale havneavgift for en liten uke til vi kommer tilbake til båten for endelig å starte ferien.
En ferie vi ser veldig frem til og håper at vi får gode seileforhold med oss.
Så den uken vi nå har foran oss på jobb før vi setter oss på toget tilbake til Kristiansand, blir hard!!
S/Y Desiree så vi ikke noe mer til denne helgen, da de hadde gått til Farsund for et opphold der.

Mer om ferien kommer snart. Bilder kommer også.

All for now and fair sailing.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.